محمدرضا عارف: طرح دولت وحدت ملی برای جلوگيری از قدرت يافتن اصلاحطلبان است، ايلنا
ـ برای حفظ دستاوردهای انقلاب ناچاريم به ميدان بياييم
تهران- خبرگزاری کار ايران
معاون اول رئيسجمهور دولت اصلاحات گفت: راهبرد ما مشارکت جدی مردم در انتخابات است، با فرض حضور مردم میتوانيم به پيروزی اميد داشته باشيم و برای پيروزی چارهای جز اجماع نداريم.
به گزارش"ايلنا"، محمدرضا عارف عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام که در جمع فعالان سياسی، اجتماعی استان يزد سخن میگفت، اظهار کرد: برای اجماع، بايد مکانيزمی طراحی شود که استانها هم مشارکت داشته باشند. البته لزوما نبايد به سوی بهترين رفت بلکه بايد به پيروزی جريان و تفکر اصلاحطلبی بينديشيم.
وی ادامه داد: اصلاحطلبان ظرفيت حل مشکلات را دارند و بايد با حمايت جدی مادی و معنوی از پيروزی و حاکميت اصلاحات، به صحنه بياييم و تکليفمان را به خوبی انجام دهيم. اگر با تدبير و عزم به صحنه بياييم و مردم از ما تفرقه نبينند از اصلاحات حمايت میکنند.
عارف با بيان اينکه اگر مردم ۵۰ درصد در انتخابات مشارکت کنند نتيجه خوبی میگيريم، اضافه کرد: در انتخابات مجلس شورای اسلامی که زمينه رقابت در ۱۰۲ کرسی را داشتيم حدود ۶۰ نفر از اصلاحطلبان توسط مردم انتخاب شدند. اما بهرحال ارتباطمان با تودههای مردم کمرنگ است و بايد برای اين مشکل چارهای انديشيده شود.
وی گفت: مردم بايد بدانند نيامدنشان به معنی پيروزی رقيب و آن کسی است که او را نمیخواهند، اگر حدود ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت کنند، کانديدای مورد اجماع اصلاح طلبان انتخاب میشود.
خاتمی، بهترين گزينه برای اصلاحات و نظام است
معاون اول دولت اصلاحات تاکيد کرد: معتقدم بهترين گزينه نه فقط برای اصلاحات، بلکه برای نظام، خاتمی است، آقای خاتمی رهبر اصلاحات هستند، اما در اين شرايط تصميم گيری برای ايشان دشوار شده است. در گذشته من هم معتقد بودم بايد برای آمدن خاتمی تلاش کنيم ، اما آن چه الان به آن رسيديم اين است که بايد يک حرکت جدی را شروع کنيم. فضای رقابت بسيار سنگين ، اما اميدوارکننده است.
وی با اشاره به ملاقات با ميرحسين موسوی توضيح داد: ايشان از سابقون انقلاب هستند و در ملاقاتی که با ايشان داشتم، جديتی برای حضور نديدم ولی اگر ايشان تصميم جدی بگيرند و بيايند ما خوشحال میشويم، اما از ميان من و خاتمی و موسوی حداکثر يک نفرمان میآييم.
ناچاريم برای حفظ دستاوردهای انقلاب به ميدان بياييم
وی با اشاره به اين که بحث جدی ما روی اجماع است و اگر آقای خاتمی نيايد، بايد از کانديدای مورد اجماع حمايت کنند، تصريح کرد: شعار و عملکرد اصلاحات، خدمت به مردم است، اما متاسفانه با توجه به تبليغات مسمومی که در دوره اصلاحات وجود داشت، نگذاشتند عملکرد اصلاحات به خوبی انعکاس يابد و به گوش مردم برسد.امروز اگر ما عافيت طلب بوديم، نبايد میآمديم اما در حال حاضر شرايط به گونهای بحرانی است که ناچاريم برای حفظ دستاوردهای انقلاب به ميدان بياييم.
اگر کسی به اجماع اکثريت اصلاحطلبان تمکين نکند، اهميتی ندارد
رئيس هيات مديره بنياد باران تاکيد کرد: راه عقلانی برای اصلاح طلبان، اجماع است و در غير اين صورت پيروز نخواهيم شد و اگر مکانيزمی برای اجماع مشخص و بر کسی اجماع شد، همه بايد تمکين کنيم و من بر روی هر کس اجماع صورت گيرد، تمکين میکنم. البته در صورتی که اجماع در بين اکثريت اصلاحطلبان صورت گرفت، ممکن است کسی به اجماع تمکين نکند، به اين نبايد اعتنا کرد.
وی با اشاره به اين که روی مکانيزم اجماع نبايد دعوا کرد، بيان داشت: هم نظرسنجی بر اساس معيارهای علمی، هم حکميت و هم مکانيزم انتخاب و ائتلاف استانها میتواند خوب باشد، مهم اين است که دوستان اصلاح طلب از کانديداها بخواهند که به حاصل اجماع گردن نهاده و تمکين کنند، چرا که در غير اين صورت ضرباتی به اصلاحات وارد میشود.
معاون اول دولت اصلاحات در پاسخ به اين پرسش که اگر اصلاح طلبان بيايند، همان روش گذشته را که هر ۹ روز يک بحران داشتند ادامه میدهند يا تغييری اتفاق خواهد افتاد، گفت: بزرگان اصلاحات، با دغدغه دين و تعهد به انقلاب کار کردهاند. ما در گذشته به جای اين که يک حرکت تهاجمی در چارچوب قانون اساسی داشته باشيم، حرکتی تدافعی داشتيم. متاسفانه حتی در دولت آقای خاتمی، تريبونها در اختيار ما نبود، ما میخواستيم با سعه صدرمان به مخالفانمان ياد دهيم ، اما آنها ياد نگرفتند. استفاده فراقانونی را به هيچ وجه قبول ندارم اما اگر اصلاحات قدر خودش را دانسته و استفاده قانونی کرده بود، اوضاع بهتر بود.
به مردم نبايد وعده تو خالی داد
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام سپس به تشريح بحران کنونی کشور پرداخت و گفت: خوب است عملکرد ۸ ساله اصلاحات با دوره اخير مقايسه شود. آغاز اصلاحات زمانی بود که همه کشورهای اروپايی سفرای خود را احضار کرده بودند، اما ما در پايان دوره به چشم انداز و رشد اقتصادی رسيديم و به هدف برنامه نزديک شديم. اما در حال حاضر تورم سه برابر برنامه شده، بدهی دولت افزايش و بهرهوری کاهش يافته و اعتقاد به مديريت علمی ندارند و يا نيروی آن را ندارند. مطالبات بانکها به مردم ۸ برابر شده، نقدينگی در طول تاريخ پس از انقلاب به اين اندازه نبوده و تقريبا دو و نيم برابر برنامه است. با حرفهای بیربطی، برنامه را کنار گذاشتهاند و اگر هم میخواستند اجرا کنند، نمیتوانستند، چون اعتقادی به حرکت برنامهای نداشتند.
وی افزود: ما با نفت ۷ دلار و ذخيره ۳ يا ۴ روز، کشور را اداره کرديم. بحث جدی و اصرار ما اين بود که وابستگی به درآمد نفت کاهش يابد و به صفر برسد و بيشتر سرمايه گذاری کنيم. متاسفانه ضريب جينی در سه چهار سال اخير افزايش يافته ، در حالی که طبق برنامه بايد کاهش میيافت. اين دولت، ظرفيت جذب سرمايهگذاری چه در داخل و چه از خارج از کشور را ندارد. پوچ گرايی و بیبندوباری در جامعه غوغا میکند ولی کسی چيزی نمیگويد. بايد مشکلات اصلی کشور مثل اشتغال را حل کنيم.
رئيس هيات مديره بنياد باران، مهمترين شعار و رويه اصلاحات را صداقت با مردم عنوان و تاکيد کرد: متاسفانه الان قدرتمندانه دروغ میگويند، ما نبايد به هر وسيلهای متوسل شويم تا خدمت کنيم، اين که خدمت نيست، من برای چيزی که مطمئن نيستم وعدهای نمیدهم. برخی روشهايی که رقيب برای به قدرت رسيدن به کار برده را ما قبول نداريم. به مردم نبايد وعده تو خالی داد. من اگر ۱۰ درصد مطمئن نيستم حرفی عملی نيست، آن را مطرح نخواهم کرد. بايد شعاری بدهيم که بتوانيم عمل کنيم و عملمان بيش از حرفمان باشد.
در رفتارها و منشها و برخورد با رقيب بايد اخلاق را رعايت کنيم
عارف با انتقاد از برخی روشهای غير اخلاقی به کار گرفته شده و ناروا خواندن برخی اتهامات که توسط برخی مدعيان مطرح شده افزود: قطعا در جناح رقيب ما هم افراد زيادی وجود دارند که دچار ضعف و مشکل هستند. اگر يک اصلاح طلب خطايی کرد خود ما بايد با آن برخورد کنيم.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اين که عليرغم فشارهايی که آوردهاند، من در تمام عمرم برای اينکه به موقعيت يا چيزی برسم سياسی کاری نکردهام، ادامه داد: بيش از تمام دوستان اصلاحطلب ، اطلاعاتی در مورد برخی افراد دارم و چنانچه بخواهند پا را فراتر از اخلاق بگذارند، مطرح خواهم کرد. اما بايد حرمتها را حفظ کنيم و برای ما اخلاق مهم است. در رفتارها و منشها و برخورد با رقيب، اخلاق را بايد رعايت کنيم.
عارف با اشاره به اتهامات ناروا به اصلاحطلبان تصريح کرد: اگر روی سوابق سياسی، اخلاقی، اجتماعی و دينی نخبگان اصلاح طلبان و جناح رقيب مقايسهای صورت گيرد، خواهيم ديد به هيچ وجه مزايايی که در جبهه اصلاحات وجود دارد، قابل مقايسه با رقيب نيست. صلاحيت علمی، اخلاقی، دينی، اجتماعی و سياسی من به عنوان عضو کوچک جريان اصلاحات را با فردی از رقبا مقايسه کنيد.
دغدغه دينی و اصلاح کشور داريم
معاون اول دولت اصلاحات با يادآوری اين موضوع که صدا وسيما و روزنامه ها در اختيار ما نيست، منابع مان ضعيف است، اما با همه اين کمبودها، دغدغه دينی و اصلاح کشور را هم داريم و با تاکيد بر اين که اصلاحطلبان، ظرفيت لازم را برای محقق ساختن اهداف سند چشم انداز ۲۰ ساله را دارند خاطرنشان کرد: گرچه در دوره اصلاحات، شعارهای توسعه سياسی را میطلبيد، اما به طور قطع اصلاحات و اصلاحطلبان در ساير زمينهها هم فعال بود. همين که رقبای ما شش ماه يا يک سال بعد میآيند و تفکر اصلاحات را مطرح میکنند، اين پيروزی اصلاحات است.
عارف اضافه نمود: شرايط کشور را میتوان به سال ۸۴ برگرداند. قبلا بحثی مطرح بود که ما در اين دوره با کانديدا به ميدان نياييم، اما مباحثی که مطرح شد بسيار نگران کننده بود و گفته میشد اگر فاصله بيشتری ايجاد شود ديگر جمع کردن و اصلاح آن به سادگی ممکن نيست. اگر اين مسير را ادامه دهيم کار بسيار سنگين میشود. بنابر اين صادقانه میآييم و برنامههايمان را مطرح می کنيم، اگر مردم استقبال کردند که خدمت میکنيم و اگر استقبال نکردند وظيفه و تکليف خودمان را انجام داديم.
وی در بخش ديگری از سخنانش گفت: اين که گفته میشود چون جناح رقيب در صورت اجماع بر خاتمی، بر احمدینژاد اجماع میکنند، بنابراين آقای خاتمی نبايد کانديدا شود، تحليل اشتباهی است. بايد به حضور و مشارکت حداکثری مردم انديشيد. من شخصا از اجماع جناح رقيب استقبال میکنم. البته ما قرار بر اين داريم که خودمان را معرفی کنيم و ديگران را تخريب نکنيم.
اين بار از تمام حقوق قانونی مان استفاده میکنيم
عارف پيش بينی کرد: به محض رویکار آمدن اصلاحات، کفن پوشان، کفنهایشان را دوباره میآورند، اما ما اين بار از تمام حقوق قانونیمان بايد استفاده کنيم. ما در دوره اصلاحات، از ظرفيت قانون اساسی و حقوق قانونیمان استفاده نکرديم.
وی اعلام کرد: من اگر بيايم قطعا شعار اولم در مورد معيشت مردم و اقتصادی خواهد بود و فکر میکنم با مديريت قوی میتوانيم موفق باشيم. ما با مديريت قوی در گذشته توانستيم بر بحرانهای زيادی فائق بياييم. اميدوارم بتوانيم با برنامهريزی ، فاصلههای هزينهها و درآمدهای مردم را کم کنيم. الان دهه چهارم انقلاب است، کسی بايد به ميدان بيايد که تجربه داشته باشد، سوابق تجربی، اخلاقی، علمی، مديريتی افراد مهم است.
معاون اول دولت اصلاحات با تاکيد بر اين که اگر اجماع صورت نگيرد نمیآيم، در پاسخ به اين پرسش که بر فرض که اصلاحطلبان بر روی شما به اجماع برسند ، اگر رهبری از شما بخواهند که نياييد، چه میکنيد، به طور صريح گفت: در اين صورت من قطعا نمیآيم چون ما به نظام اعتقاد داريم.
وی همچنين در پاسخ به پرسشی پيرامون دولت وحدت ملی، اظهار داشت: اين بحث را ابتدا آقای ناطق نوری و سپس خود اصولگرايان مطرح کردند که عبور از احمدی نژاد تلقی شده است. اما از ديد اصلاحطلبان، دادن سهم کوچکی به رقيب برای جلوگيری از قدرت يافتن اصلاحطلبان است و ما آن را رد کردهايم.