محمدرضا عارف: خاتمی میآيد، ايلنا
- خاتمی ظرفيت استفاده از همه پتانسيلها را دارد
- بازنشسته کردن اساتيد خودزنی علمی است
تهران- خبرگزاری کار ايران
معاون اول رئيسجمهور در دولت اصلاحات با اشاره به جلسه خود با خاتمی گفت: برداشت خبری تحليلی من اين است که انشاءالله خاتمی خواهد آمد و ايشان نسبت به گذشته بيشتر متقاعد شدهاند و به صلاح جبهه اصلاحات است از کسی بخواهيم بيايد که بتواند تغييرات را مديريت کند و هيچ راهی جز حرکت اجتماعی نداريم و انشاءالله با يک صدايی و با حضور گسترده مردم اتفاقی چون سال ۷۶ را رقم بزنيم.
به گزارش خبرنگار ايلنا، محمدرضا عارف در جمع اساتيد دانشگاه ضمن گراميداشت فرا رسيدن سیامين سال پيروزی انقلاب اسلامی با اشاره به فضای حاکم بر دانشگاهها اظهار داشت: متاسفانه امروز شاهد رکود و بیانگيزگی بر دانشگاهها هستيم که در طول سه دهه اخير کمسابقه بوده است و اگر در گذشته دانشجويان به صورت فعال با مسائل برخورد میکردند، امروز اين روحيه را نمیبينيم و اگر حرکاتی وجود دارد، حرکاتی فرمايشی است و قطعا به صلاح نظام نيست.
وی با تاکيد بر اينکه اين مساله مسووليت و رسالت اساتيد دانشگاه را نسبت به گذشته بيشتر میکند، خاطرنشان کرد: بايد تلاش کنيم اين فضا تغيير پيدا کند و انتخابات میتواند بهانهای باشد تا دانشجويان احساس تکليف بيشتری کنند و در رابطه با اتفاقات گوناگون موضعگيری داشته باشند.
عارف با طرح اين پرسش که چرا تفکر اصلاحطلبی بايد در انتخابات دهم رياستجمهوری با هدف پيروزی شرکت کند؟ خاطرنشان کرد: ما در ميانه دولتی هستيم که بر طبق قانون میتواند ۴ سال ديگر فعاليت کند و همه امکانات در اختيار وی است و امکاناتی که در دولتهای ديگر رو در روی آنها بود، امروز به کمک اين دولت آمده است؛ بنابراين با توجه به اين شرايط بحث ضرورت مشارکت در انتخابات برای جبهه اصلاحطلبی موضوعی است که مورد توافق همه است.
وی ضمن انتقاد از عدم توفيق و عدم کارآيی دولت نهم تصريح کرد: متاسفانه با برخی عملکردها شاهد اجماع نسبی در دنيا بر عليه ايران هستيم، حتی کشورهای کوچک خليجفارس که هيچگاه جرات مخالفت با ما را نداشتند امروز راحت عليه ما موضعگيری میکنند و در مجامع بينالمللی بر عليه ما رای مثبت میدهند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به مباحث اقتصادی گفت: علیرغم درآمد بالای نفت در سه سال اول دولت نهم يعنی مبلغ ۱۹۷ ميليارد دلار درآمد نفتی ولی وقتی کارنامه دولت را دنبال میکنيم در يک کلمه کنار گذاشتن قانون برنامه چهارم را میبينيم، گفت: براساس قانون برنامه چهارم بنا بود که رشد اقتصادی ۸ درصد داشته باشيم ولی امروز در خوشبينانهترين وضعيت ۳/۶ درصد رشد داشتهايم. همچنين در هشت سال اصلاحات شاهد کاهش روند تورم بوديم و قرار بود براساس برنامه چهارم تورم يک درصدی داشته باشيم که متاسفانه امروز براساس آمارها تورمی ۵/۲۵ درصد را شاهد هستيم.
وی ادامه داد: رشد نقدينگی و بدهی دولت به بانکها يکی از دغدغههای دولت اصلاحات بود که امروز بدهی دولت به بانکها ۵/۲ برابر سال ۸۳ شده است در سال ۸۳ ما جشن خودکفايی گندم را داشتيم ولی امروز واردات محصولات کشاورزی ما دو برابر شده است و ميزان واردات گندم حداقل ۵/۷ ميليون تن بوده است.
معاون اول رئيسجمهور در دولت اصلاحات با اشاره به ماده ۴۹ قانون برنامه چهارم توسعه با بيان اينکه اين ماده حاصل تلاش و مجاهدت دانشگاهيان ما ظرف بيست سال بود ،گفت: دانشگاهها بايد مرکز توليد علم باشند ولی متاسفانه امروز شاهد کنار گذاشتن ماده ۴۹ قانون برنامه چهارم هستيم و نگاه تمرکزی که امروز بر دانشگاههای ما غالب شده است قطعا به صلاح دانشگاهها نيست.
وی ادامه داد: اگر میخواهيم در زمينه علم خودزنی کنيم بهترين کار بازنشسته کردن اساتيد است بازنشستگی در علم معنا ندارد.
عارف ضمن انتقاد از زير سوال رفتن سلامت آزمونهای دانشگاهها گفت: اتفاقی که در ارتباط با سلامت آزمونهای سراسری افتاد هيچگاه در دولت اصلاحات اتفاق نيفتاده بود،آنچه امروز اتفاق افتاد متاسفانه نتيجهاش فرار مغزها از کشور از سطح ليسانس به سطح ديپلم است. با اين وضع ضرورت تغيير در روند کشور يک امر بديهی و ضروری است و اگر اعتقاد داريم بايد پاسدار دستآوردهای انقلاب و نظام باشيم، کسی بايد اين تغيير را انجام دهد که اين ظرفيت را در خود میبيند.
وی ادامه داد: چنين فردی اولا بايد اعتقاد به تفکر خط امام(ره) داشته باشد تا بتواند تغييراتی را ايجاد کند و با استفاده از نيروهای متدين و کاردان کارها را پيش ببرد.
وی با تاکيد بر اينکه اصلاح طلبان نمیتوانند از زير بار مسووليت شانه خالی کنند، خاطرنشان کرد: اگر ما میخواهيم حضور پيدا کنيم به دليل تعهدمان به نظام و مردم است، نمیتوانيم با بیتفاوتی در برابر تاريخ پاسخگو باشيم، تلاش اصلی ما بايد حضور و مشارکت جدی مردم باشد و شرايط فعلی ايجاب میکند که رئيسجمهور بايد پشتوانه قوی مردمی داشته باشد ولی متاسفانه در شرايط فعلی هنوز انگيزهها بالا نيست.
وی با تاکيد بر لزوم اصل اجماع در ميان اصلاحطلبان گفت: بايد از جبهه اصلاحات فقط يک صدا بيرون بيايد، گروهها بايد ياد بگيرند که با هم کار کنند که متاسفانه برخی اوقات، رقيب سعی میکند ما را در مسيری بيندازد که منجر به اختلاف شود و بايد برنامه ما پيروزی تفکر اصلاحات باشد.
وی با تاکيد بر اينکه وقتی اسم خاتمی میآيد برخی مشکلات ما در عرصه بينالملل حل میشود، اظهار داشت: به هر حال علیرغم همه مشکلات، پرونده هستهای ما در زمان اصلاحات به شورای امنيت نرفت و آقای خاتمی ظرفيت استفاده از همه پتانسيلها را داشت و ما در استفاده از نيروها اگر تنها خود را محدود به جبهه اصلاحات کنيم، شکست میخوريم.
عارف با اشاره به جلسه خود با خاتمی گفت: برداشت خبری تحليلی من اين است که انشاءالله خاتمی خواهد آمد و ايشان نسبت به گذشته بيشتر متقاعد شدهاند و به صلاح جبهه اصلاحات است از کسی بخواهيم بيايد که بتواند تغييرات را مديريت کند و هيچ راهی جز حرکت اجتماعی نداريم و انشاءالله با يک صدايی و با حضور گسترده مردم اتفاقی چون سال ۷۶ را رقم بزنيم.
وی با تاکيد بر نقش کليدی دانشگاهها در سال ۷۶ گفت: متاسفانه امروز شاهد اين تلاش دانشگاهيان نيستيم و ما در دو سال گذشته کمتر ديديم که نامهای از سوی دانشگاهيان در انتقاد از عملکرد دولت نوشته شود و انتظار داريم اساتيد با سخنرانیها و نظر راهبردی برنامه دولت آينده را مشخص کند.