شنبه 13 تیر 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

مهدی كروبی به دیدار خانواده بازداشت‌شدگان رفت، اعتمادملی

مریم شبانی

در سالروز ولادت حضرت جوادالائمه و در آستانه تولد امیرالمومنین علی (ع) و روز پدر، مهدی كروبی با حضور در منزل محمدعلی ابطحی، احمد زیدآبادی، محمد قوچانی و عبدالله مومنی ضمن ابراز همدردی با خانواده زندانیان حوادث اخیر، نسبت به بازداشت چهره‌های سیاسی و برخورد با اعتراض‌های مردمی به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، انتقاد كرد. كروبی در دیدار با خانواده این زندانیان، ضمن غیرقانونی دانستن بازداشت‌ها، ابراز امیدواری كرد كه هرچه سریعتر شاهد بازگشت تمامی بازداشت شدگان اخیر به جمع خانواده باشد. مهدی كروبی اما در این دیدارها، هم در جریان آخرین تماس‌های بازداشت شدگان با خانواده و نیز پیگیری‌های انجام شده توسط خانواده‌ها قرار گرفت و هم آخرین اطلاعات خود از وضعیت بازداشت شدگان را با اعضای خانواده در میان گذاشت و از تلاش‌های این چهره‌ها در عرصه انتخابات تقدیر و تشكر كرد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


مهدی كروبی در منزل محمد علی ابطحی با اشاره به سوابق سیاسی و مبارزاتی ابطحی، بازداشت او را غیرقابل انتظار دانست و درباره چرایی آن گفت: «انتظار این برخورد و بازداشت‌های گسترده را از نظامی كه برخاسته از یك انقلاب عظیم مردمی است، نداشتیم. بازداشت شدگان اخیر مخالفان حكومت نیستند بلكه اعضایی در درون حكومت هستند كه نسبت به نتیجه انتخابات اعتراض دارند. این درست نیست كه به جای رفع شبهه دخل و تصرف در نتیجه انتخابات، عرصه را برای معترضان تنگ كنیم.»

كروبی با بیان این مقدمه لازم دید یادآوری كند كه سه كاندیدای معترض به نتیجه انتخابات – مهدی كروبی، میرحسین موسوی و محسن رضایی- افرادی در درون نظام و متعلق به همین انقلاب هستند.

كروبی بعد از این یادآوری بود كه ترجیح داد آثار سوئی كه برخوردهای اخیر در جامعه خواهد گذاشت را با مثالی تشریح كند، اینچنین بود كه به قندان مقابلش در روی میز اشاره كرد تا بگوید: «به هر شهر و روستایی هم بروید مردم داستانهای بسیاری درباره ماجرای انتخابات دارند. وقتی ما می‌گوییم حادثه‌ای رخ نداده، اینگونه باور و اعتماد مردم را از بین می‌بریم.» مهدی كروبی اما این مثال را برای اخذ این نتیجه بیان كرد: «این اقدامات باعث از بین رفتن باورها و اعتماد مردم می‌شود و این بسیار خطرناك و نگران كننده است. به نظر من اكنون با یك فاجعه فرهنگی و دینی مواجه‌ایم كه ابعاد بسیار گسترده و وسیعی دارد و این فاجعه هم تنها با از بین رفتن باورها و اعتماد مردمی تقویت می‌شود.»

مهدی كروبی اما در ادامه لازم دید براین نكته تاكید كند كه: «مردم می‌دانند كه آرایشان خوانده نشده است. یكبار در مناظره‌ها گفتم كه حتی ننه جون من هم می‌فهمد كه وضعیت اقتصادی كشور بد است و امروز هم مطابق اخباری كه از شهرها و روستاها به كرات به ما می‌رسد می‌گویم كه اكنون تمام ننه جون‌های ایرانی این پرسش را دارند كه آیا در آرایی كه به صندوق ریختند دخل و تصرف صورت نگرفته است؟» كروبی همچنین نسبت به نحوه پوشش اعتراض‌های مردم در صداوسیما و رسانه‌های دولتی اعتراض كرد و توجه مسوولان را به نكته‌ای جلب كرد: «ما باید بدانیم كه در چه زمانه‌ای زندگی می‌كنیم. ما در زمانه‌ای زندگی می‌كنیم كه تكنولوژی حرف اول را می‌زند. نمی‌شود اعتراض‌های مردم را با خشونت جواب داد و بعد هم به قوه‌قضائیه نامه نوشت و خواستار شناسایی ضاربین مردم بیگناه شد. من خودم شاهد بودم كه مردم برای پس گرفتن رای خود راهپیمایی آرام و میلیونی كردند. آیا منظور آقایان این است كه این مردم خودشان همدیگر را كشته اند؟پیشنهاد من به آقایان این است كه یا در آینده انتخابات برگزاری نكنند یا اینكه فكری به حال سلامت انتخابات بكنند وگرنه در عصر تكنولوژی نمی‌توان حقیقت را از مردم پنهان كرد.»

در ادامه این دیدار، دختر محمدعلی ابطحی نسبت به وضعیت نگهداری پدرش اظهار نگرانی كرد و از تماس تلفنی یك مسوول امنیتی با منزل آنها خبر داد كه در گفت‌وگو با همسر ابطحی خواستار عدم پیگیری، مصاحبه و محدود كردن رفت و آمد چهره‌های سیاسی به منزل آنها شده بود. مهدی كروبی هم در پاسخ به نگرانی‌های فائزه ابطحی و دو فرزند دیگرش درباره آخرین اطلاع از وضعیت نگهداری ابطحی گفت: «اطلاع دارم كه از نظر جسمی خوب هستند و در سلول انفرادی نگهداری می‌شوند. تمام تلاش ما هم این است كه زندانیان قربانی این ماجراها نشوند و البته سرنوشت زندانیان بستگی به اقدامات ما دارد. اگر قضیه را رها كنیم نه تنها عرصه بر زندانیان كه بر آنهایی كه زندان هم نیستند تنگتر خواهد شد. من هركاری را كه بتوانم برای آزادی ایشان انجام خواهم داد و امیدوارم مسوولان هم مساعدت لازم را برای آزادی زندانیان انجام دهند.»

مهدی كروبی همچنین با حضور در منزل محمد قوچانی، سردبیر روزنامه اعتمادملی به بازداشت او اعتراض كرد. كروبی پیش از این نیز درپی بازداشت محمد قوچانی در دفتر روزنامه اعتمادملی حاضر شده و به بازداشت سردبیر روزنامه خود و دیگر بازداشت‌های اخیر اعتراض كرده بود.

در این دیدارعمادالدین باقی و مادر محمدقوچانی كه برای پیگیری وضعیت فرزندش از شهرستان به تهران آمده بود نیز حضور داشتند، كه مریم باقی، همسر محمد قوچانی ضمن غیرقانونی دانستن بازداشت‌های اخیر و به خصوص بازداشت همسرش خطاب به مهدی كروبی یادآور شد: «بعد از پرس و جوی فراوان دانستم كه اتهامی كه به محمد زده‌اند برهم زدن امنیت از طریق نوشتن مقالات و شركت در تجمعات عنوان شده است. درحالی كه امنیت را كسانی برهم می‌زنند كه آزادی بیان و قلم را محدود می‌كنند و مانع از اجرای قانون اساسی می‌شوند. درباره محمد قوچانی هم با قاطعیت می‌گویم كه نه در تجمعی شركت كرده بود و نه بعد از انتخابات مطلبی در تحلیل انتخابات نوشته بود.

به علاوه در بازداشت‌های اخیر نقض قانون‌های صریحی صورت گرفته كه مسوولان امنیتی باید پاسخگوی این قانون شكنی‌ها باشند نه اینكه به دیگران اتهام بزنند.» پس از مریم باقی نوبت مهدی كروبی بود كه در مقام میهمان، او هم بازداشت‌ها و بسیاری اتفاقات دیگر این روزها را زیرسوال ببرد: «وقتی مسوولان براساس محاسبات اشتباه، برنامه‌ریزی كنند، وضعیت خطرناكی ایجاد می‌شود. نتایج زندگی كردن در فضای كاذب بسیار ناگوار است. » در این دیدار همچنین حاضران نسبت به میزان رایی كه توسط وزارت كشور برای كروبی اعلام شده بود اظهار تعجب و پرسش كردند كه مهدی كروبی نیز با تایید سخنان آنان به گفتن این جمله بسنده كرد كه: «این تعداد رایی كه اعلام شده برای من بسیار عجیب است. دانشجویان تحكیمی، دراویش گنابادی و اهل حق، روشنفكران و اعضای ستادهای انتخاباتی و توده مردمی كه به نام من رای به صندوق ریخته‌اند متعجب مانده‌اند از میزان رایی كه اعلام شده است.» مهدی كروبی بعد از بیان این جملات و درحالی كه آماده برخاستن و ترك منزل قوچانی بود، لازم دید كه خطاب به حاضران و میزبانان خود یك یادآوری بكند: «نمی‌دانم آخرش چه می‌شود اما خودم را برای همه چیز آماده كرده‌ام و تا آخرش هم خواهم ایستاد و از حقوق مردم دفاع خواهم كرد.»

دیدار با خانواده احمدزیدآبادی منزلگاه دیگر شیخ مهدی كروبی بود. مهدی كروبی با 70 سال سن وقتی چهارطبقه پله را طی كرد،همان آستانه در، نفسی تازه كرد و دستی بر سر سه فرزند احمد زیدآبادی كشید و بعد از احوالپرسی با همسر این زندانی سیاسی وارد منزل شد. كروبی در پاسخ به نگرانی‌های همسر زیدآبادی اطمینان داد كه وضعیت او و دیگر بازداشت شدگان را پیگیری خواهد كرد و وقتی میزبان از او پرسید كه چه پیش‌بینی‌ای از وضعیت و روزهای آینده دارد، گفت: «وضعیت سختی حاكم است. آنها در قله كوه هستند و ما همه در دشت هستیم. اصلا تصور نمی‌كردیم كه چنین وضعیتی حاكم شود. گمان می‌كردیم كه هرچقدر تعداد شركت‌كنندگان در انتخابات بیشتر و انتخابات پرشور برگزار شود، امكان مهندسی رای كمتر می‌شود. همه قبول دارند كه این انتخابات بسیار پرشور بود اما آیا اصلا قابل تصور است كه آرای خاموش و تحریمی‌های گذشته و كسانی كه بی‌تفاوت به انتخابات بودند پای صندوق‌های رای بیایند و همه به احمدی‌نژاد رای دادند؟ خیلی خنده دار است كه بگوییم آرای خاموش در دفاع از احمدی‌نژاد پای صندوق‌ها آمده‌اند.»

كروبی در ادامه به اعتراض‌های مردمی و حضور مردم در خیابان‌ها اشاره كرد و گفت: «كسانی كه انتخابات را از قبل مهندسی كرده بودند گمان نمی‌كردند كه دامنه اعتراض‌ها اینچنین فراگیر شود و مردم منفجر شوند. مطمئن باشید هیچكس این توانایی را ندارد كه مردم را به خیابان‌ها بكشاند و ما هنوز حزب و گروهی سیاسی نداریم كه قادر باشد این مقدار جمعیت را به خیابان‌ها بیاورد. درواقع این مردم بودند كه وقتی پس از آن شور انتخاباتی با جابه‌جایی آرای خود مواجه شدند به اعتراض آرام روی آوردند اما همین اعتراض آرام هم تحمل نشد و برخورد خشنی با مردم صورت گرفت.» مهدی كروبی كه یكی از شعارهای انتخاباتی خود را عبارت « این بار همه نمی‌خوابیم» انتخاب كرده بود با شوخی و خنده به حاضران گفت كه: «این بار اتفاقا احتیاجی به بیدار بودن نبود. آخرین ساعات روز رای گیری در دفتر بودم كه اولین نتایج آرا در خبرگزاری فارس اعلام شد. فهمیدم كه این بار داستان از چه قرار است. ساعت یك به منزل رفتم و خوابیدم و جالب اینكه خیلی هم سریع خوابم برد. حتی بعد از خواندن نمازصبح با اینكه همیشه خیلی دیر به خواب می‌روم اما این بار چون می‌دانستم كه داستان تمام شده است خیلی زود خوابم برد.»

كروبی در ادامه صحبت‌های خود به حاكم شدن فضای حذف در ساختار سیاسی كشور اشاره كرد: «در چهارسال اخیر موج حذف در مجلس و شوراها بسیار شدید بود حتی سطح حذف در مجلس هشتم بسیار بیشتر از مجلس قبلی بود. هیچ منطق و دلیلی هم برای این موج حذف وجود ندارد و اگر ساكت بمانیم و اعتراض نكنیم وضعیت به مراتب بدتر می‌شود و كار ما هم سخت‌تر. امروز چرا یك مقام نظامی درباره پرونده هسته‌ای صحبت می‌كند و از اتحادیه اروپا می‌خواهد كه اول از ایران عذرخواهی كند و بعد می‌تواند پای میز مذاكره بنشیند. حال آنكه این درخواست برعهده وزیرخارجه یا دبیر شورای امنیت ملی است. این سخن را یك دیپلمات ایرانی باید بگوید نه یك چهره نظامی. نباید به نظر برسد كه ما وضعیت سختی در آینده خواهیم داشت و این اظهارنظرها علائمی روشن است.»

مهدی كروبی با خانواده عبدالله مومنی نیز در منزل آنها دیدار كرد. او پس از حضور در منزل عبدالله مومنی، سخنگوی سازمان ادوار تحكیم كه از سازمان‌های حامی او در تبلیغات انتخابات بود، وقتی از یكی از حاضران شنید كه هنگام بازداشت عبدالله مومنی را مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند با لبخند، اشاره به حضور دو فرزند نوجوان مومنی در جمع كرد و گفت: «پیش بچه‌ها این حرف را نزنید.» مهدی كروبی وقتی از احوالپرسی همسر و فرزندان عبدالله مومنی فارغ شد در پاسخ به یكی از حاضران كه از وضعیت این روزها پرسیده بود، گفت: «ما باید سال‌های گذشته قدر نعمت را می‌دانستیم اما ترس و تحفظ ما را بیچاره كرده است. در آن دوران ما نسبت به اتفاقاتی كه روی می‌داد بی‌تفاوت بودیم و اقداماتی به موقع و منطقی انجام ندادیم و این عدم هماهنگی در كارها و اقدامات خودمحورانه و تكروی‌ها باعث شد تا چنین شرایطی برای ما رقم بخورد. ما دوره سختی را در پیش داریم. پشت جریانات اخیر تفكری خاص خوابیده است و اگر این تفكر پیروز شود كار بر ما سخت خواهد شد.باید نیروهای سیاسی ایستادگی كنند و موجب عقب‌نشینی این تفكر شوند. اكنون هم من و موسوی، چه خوب و چه بد ایستاده‌ایم. مردم هم فداكاری كردند اما مشكلات با ایستادن من یا شما حل نمی‌شود.»

مهدی كروبی همچنین در ادامه به مباحثی كه در روزنامه‌های حامی دولت درباره انقلاب مخملین آمده نیز اشاره كرد تا بگوید: «چه كسی می‌خواهد كار مخملی بكند؟ من و موسوی دنبال انقلاب مخملی هستیم؟ آقایان خودشان به دنبال این هستند تا تمرین كنند كه چگونه با حركت‌های مخملی می‌شود برخورد كرد.» مهدی كروبی در پایان دیدار با خانواده عبدالله مومنی با فرزندان او عكسی به یادگار انداخت و به خصوص با فرزند بزرگ او كه درواقع فرزند برادر شهید عبدالله مومنی است نیز جداگانه عكس انداخت و با اظهار امیدواری برای آزادی زودهنگام مومنی منزل را ترك كرد. او همچنین از بازداشت مهسا امرآبادی خبرنگار روزنامه اعتمادملی و مجتبی تهرانی خبرنگار سایت سحام‌نیوز ابراز تاسف كرد و نسبت به آزادی زودهنگام این دو خبرنگار جوان ابراز امیدواری كرد. كروبی با این سخنان اولین مجموعه دیدارهای خود را پایان داد تا در روزهای آینده به دیدار با خانواده دیگر بازداشت شدگان اخیر نیز برود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016