استاندار تهران: ما کودتا نکرديم، اغتشاشگران کودتا کردند، ايلنا
- پس از انتخابات عدهای تلاش کردند فضای کشور را غير عادی و ملتهب نشان دهند
ايلنا:استاندار تهران معتقد است بازرسان نبايد فقط به دنبال مچگيری رشوه دهنده و رشوه گيرنده باشند.
به گزارش خبرنگار ايلنا، مرتضی تمدن در گردهمايی مسوولين بازرسی سازمانها و دستگاههای اجرايی استان تهران که صبح امروز در استانداری تهران برگزار شد با بيان اينکه وظيفه بازرسان ايجاب میکند اين نشستها و گردهمايیها به صورت مستمر ادامه داشته باشد گفت: نفس اين جلسات موجب انسجام و وحدت رويه و سرعت در کارها خواهد شد که بسيار حايز اهميت است و اين نشستها تجملاتی قلمداد نمیشود و تاثير گذاری در دستگاههای اجرايی به گونهای است که میتواند آثار پربرکتی در جامعه داشته باشد.
وی با بيان اينکه در آستانه تحولی بزرگ و حرکتی عميق اقتصادی و اجتماعی در کشور هستيم تصريح کرد: بحث هدفمند کردن يارانهها از جمله اقداماتی است که تاثيرات خود را در مجموعه اجرايی کشور به گونهای بر جا میگذارد که به طوری طبيعی بخشی از اثار اجرايی آن به حوزه کاری بازرسان بر میگردد و چون اين حرکت اتفاق جديد در درون دستگاههای اجرايی کشور خواهد بود طبيعتا بايد خودرا آماده کنيم تا اين اتفاق منشا جهش در کشور باشد.
تمدن با تاکيد بر اينکه اجرای طرح تحول اقتصادی جرات و شهامت خاصی را میطلبيد گفت: اين جرات را در شخص رييس جمهور شاهد بوديم و میدانيد که اين طرح همواره به عنوان يک آرزو برای مديران اجرايی کشور قلمداد میشده است که امروز بناست تبديل به واقعيت شود.
استاندار تهران با تاکيد بر اينکه آسيبهايی که در بخش اقتصادی وجود دارد اگر ادامه پيدا کند آينده کشور مورد تهديد جديد قرار میگيرد گفت: اين خطر در درجه اول به معيشت و اقتصاد خانوادهها بر میگردد و میتواند تاثيری منفی داشته باشدو امروز اعداد و ارقام بزرگی که وقت يک قلم آن در مصرف انرژی است در بودجه سنواتی کشور برای يارانهها اختصاص يافته است و شکستن اين طلسم نيازمند شجاعت و اراده مصمم بود که گام اول در دولت نهم برداشته شد و در آستانه شروع کار دولت دهم شاهد به بار نشستن آن هستيم. که انشاءالله پس از تصويب مجلس ما و شما بايد به صورت هماهنگ و دقيق به مساله ورود پيدا کنيم.
تمدن با اشاره به اينکه هدفمند شدن يارانهها آثار اقتصادی، فرهنگی واجتماعی و هم تغيير مديريتها را در پی خواهد داشت گفت: طبعا آثار اجرای آن در بدنه مديريت کشور مشاهده خواهد شد ما امروز نزديک به چهار ميليون تومان يارانه آرد میدهيم که اين عدد ديگر جمعيت هدف اگر بخواهد تقسيم شود و در قالب يارانه نقدی پرداخت شود اثری مثبت در زندگی مردم خواهد داشت.
وی با بيان اينکه امروز آرد را در تهران کيلويی ۵/۷ تومان تحويل میدهيم که قيمت تمام شده آن ۴۵۰ تومان است گفت: ولی با اين وجود میبينيد که وضع نان کيفيت امر و صفهای نان به چه صورت است اين چه کار عاقلانهای است که ما هم پول بدهيم و هم شاهد نارضايتی مردم باشيم متاسفانه سيستم و مجموع توزيع نان به گونهای است که بخش از آرد يارانهای پخت میشود و پخشی هم به صورت فروش آزاد میرود و عملا مردم نان را با همان آرد ۴۵۰ تومان مصرف میکنند.
استاندار تهران با بيان اينکه امروز ۳۶۰۰ ميليارد تومان يارانه کالاهای اساسی را پرداخت میکنيم گفت: برای بررسی اين وضعيت به ميان مردم رجوع کنيم میبينيد که اين رايانه عملا تاثيری در روند معيشت مردم ندارد و عدهای سود جو کالاهای اساسی را وارد بازار میکنند که باز به زندگی مردم باز میگردد بايد به اين سوال پاسخ داد که اين چرخه تا چه زمانی بايد استمرار پيدا کند.
وی با بيان اينکه دولت با هدفمند کردن يارانهها میخواهد بخشی از آنها به صورت نقدی پرداخت کند گفت ۸۰ تا ۹۰ درصد فرمهای اقتصادی خانوارها با بررسیهای انجام شده به واقعيت نزديک شده است بايد سيستم، گردش کار، هدف گذاری برنامهريزی برای توزيع عادلانه اصلاح شود بايد از مردم قيمتهای واقعی را بگيريم که در آن صورت فرهنگ مصرفی که دنبال آن هستيم خود به خود توسط مصرفکننده اتفاق میافتد و از سوی ديگر گرفتاریهای دستگاه اجرايی برطرف میشود و دولت به دنبال اين است که در موضوع يارانهها حق را به حق دار بدهد.
استاندار تهران با بيان اينکه دولت بخش ديگری از يارانهها را صرف تکميل نظام جامع تامين اجتماعی خواهد کرد، گفت: در شرايط فعلی در نظام بيمهای ۶۰ تا درصد هزينه درمان را مردم میدهند و بقيه را دولت بپردازد ولی با طرح تحول در زمينه بيمهها اين معادل معکوس میشود که سبب اطمينان خاطر مردم خواهد شد.
تمدن با اشاره به اينکه بخش ديگری از درآمد صرفه جويی در پرداخت يارانهها در کارهای عمرانی و زير ساختی هزينه میشود گفت:طرح تحول اقتصادی کاری اساسی و عظيم است که پس از فتنههای بعد از انتخابات، دولت در مسير و ريل اصلی کار خود باز خواهد گشت وفضای عمومی کشور به سمتی میرود که توسعه کشور بيانجامد و بايد دولت در اين مسير کمک کنيم.
وی با بيان اينکه پس از انتخابات عدهای تلاش کردند فضای کشور را غير عادی و ملتهب نشان دهند تصريح کرد: متاسفانه برخی جريانات سياسی از روی ناآگاهی و برخی ديگر با اشاره ديگران فرصتها را از ملت ايران گرفتند و وقتی فضای کار و تلاش در کشور ايجاد شود بدنبال کار خود خواهند رفت و میبينند که متاعشان ديگر خريداری نخواهد داشت چرا که هدف آنها اين بود که جمهوری اسلامی ايران را زمين گير کند و میخواستند آثار مثبت جمهوری اسلامی ايران در دنيا را کمرنگ کند.
استاندار تهران با بيان اينکه پس از انتخابات وقتی ما جلوی اغتشاشات را گرفتيم ما را به کودتا کردن متهم کردند ادامه داد: ما میگوييم شما عليه رای ملت ايران کودتا کرديد، شما عليه منافع ملی کودتا کرديد، میخواستيد فضای کشور را ملتهب کنيد ما که نشسته بوديم بر اساس قانون رييس جمهور رای اورد و لی شما حتی يک برگ نتوانستيد نشان دهيد که ما در انتخابات تقلب کرديم و معتقدم وقتی که کشور بر ريل پيشرفت قرار بگيرد اين فضا نيز از بين خواهد رفت و خود به خود اين جريان که چشم ديدن ملت را ندارد پی کار خود خواهد رفت.
تمدن ادامه داد: پاک نگاه داشتن فضای اجرايی کشور کاری مهم و حياتی است بستر آلوده نمیتواند اين فضا را ايجاد کند بازرسان نبايد فقط به دنبال مچگيری رشوه دهنده و رشوه گيرنده باشند بايد خود ناظران پاک باشند و به دنبال پالايش سيستمی که در آن کار میکنند بروند و اگر فضای اجرای سياستها ايجاد نشود ممکن است آن نتيجهای که توقع داريم شکل نگيرد.
استاندار تهران خطاب به بازرسان گفت: اگر کم کاری در سيستم داريم بايد ريشه يابی شود. شما چشم و گوش سيستمهای اجرايی هستيد اگر حراست چارچوب و محدوده خاصی دارد بازرسیها میتوانند سيستمی عمل کنند و دستشان باز است. اکثر مديران ما دلسوز وکارآشنا هستند و بازرسی وقتی در زوايای کاری ورود پيدا میکند بايد بازخوردها را دريافت کند و کار را به نتيجه برساند.
وی ادامه داد: ممکن است رگههايی از بداخلاقیهای اداری در يک سيستم وجود داشته باشد که اگر بازرسان اراده کنند میتوانند آنها را اصلاح کند بايد مواظب ورود افرادی برای تزريق رشوه به سيستم باشيم.
تمدن تصريح کرد: بايد آسيبهای و اشکالاتی که متوجه سيستم است را رفع کنيم و به موقع نسخه تجويز کنيم اين فرهنگ بايد در بين مردم رخت ببندد که اگر پول و پارتی نباشد کاری انجام نمیگيرد.اين برای جمهوری اسلامی زشت است اگر اين فرهنگ در سيستمهای اجرايی ما استمرار داشته باشد.
استاندار تهران در پايان تاکيد کرد: ما در قبال خون شهدا و وصايای امام مسووليت داريم و لازمه ان اين است که در اين هم انديشیها نقاط قوت خود را تقويت کنيم و نقاط ضعف را برطرف کنيم.