چهارشنبه 8 اردیبهشت 1389   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

اسرائيل: گزينه حمله نظامی به تاسيسات اتمی ايران روی ميز قرار دارد، راديو فردا

سفير اسرائيل در آمريکا سه شنبه شب تاکيد کرد که گزينه حمله نظامی به تاسيسات اتمی ايران روی ميز قرار دارد و همزمان اهود باراک گفت که جهان نمی تواند برای مدت طولانی منتظر حل برنامه اتمی ايران بماند.

مايکل اورن، سفير اسرائيل در واشينگتن، در گفت و گو با شبکه تلويزيونی «سی ان ان» در پاسخ به پرسشی در زمينه حمله احتمالی به ايران گفت: «اسرائيل مانند هر کشور ديگری در جهان، حق دارد تا از خودش دفاع کند و ما تاريخ ۶۵ سال گذشته را پشت سر خود داريم که در آن زمان يهوديان حق دفاع از خود را نداشتند و به ياد داريم که چه اتفاقی رخ داد.»



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


پيشتر، وزير دفاع اسرائيل با دفاع از ديپلماسی آمريکا برای حل آنچه تهديد دستيابی ايران به سلاح هسته ای خواند هشدار داد که جهان نمی تواند به مدت طولانی برای حل اين مسئله منتظر بماند.

اهود باراک که به واشينگتن سفر کرده است در ديدار با فرماندهان و مسئولان آمريکايی در پنتاگون گفت که از تمرکز آمريکا بر تشديد تحريم های اقتصادی عليه تهران حمايت می کند و افزود: آمريکا تنها قدرت جهانی است که می تواند تلاش های بين المللی برای بازداشتن ايران از طريق فشار اقتصادی را هماهنگ کند.

وی هشدار داد که اگر جهان برای زمان طولانی منتظر بماند ايران می تواند به سلاح هسته ای دست يابد که نه تنها «چشم انداز» خاورميانه بلکه کل جهان را تغيير خواهد داد.

مقام های آمريکايی و فرماندهان ارشد اين کشور بارها در ديدارهای خود با طرف های اسرائيلی گفته اند که ايران اتمی غير قابل پذيرش است ولی در عين حال تاکيد کرده اند که هر گونه حمله نظامی به تاسيسات اتمی ايران در حال حاضر کارساز نخواهد بود.

رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا، ماه ژانويه هشدار داد همزمان که ايران به زمان دستيابی به ساخت سلاح اتمی نزديک می شود ايالات متحده بايد گزينه های بيشتری در اختيار داشته باشد و بيشتر احتياط کند.

آقای گيتس در جريان کنفرانس خبری مشترک روز سه شنبه خود با وزير دفاع اسرائيل در اين زمينه اظهار نظر قطعی نکرد.

وی گفت: من از «روند برنامه ريزی شده» در پنتاگون و ساير بخش های دولت اوباما راضی هستم. ما زمان درازی را صرف مسئله ايران کرده ايم و به اين روند ادامه خواهيم داد.

پيشتر، اسرائيل و آمريکا تهديد کرده بودند که برای حل برنامه هسته ای ايران تمام گزينه ها از جمله حمله نظامی به تاسيسات اتمی اين کشور روی ميز قرار دارد.

اين دو کشور همراه با ساير متحدان غربی خود تهران را متهم می کنند که در صدد ساخت بمب اتمی در پوشش فعاليت های هسته ايش است.

مقام های جمهوری اسلامی ايران هر گونه تلاشی در اين زمينه را رد کرده و هشدار داده اند که به هر گونه حمله نظامی اسرائيل و آمريکا «پاسخی دندان شکن» خواهند داد.

گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس حاکی است که مسئله ايران و گروه شبه نظامی حزب الله لبنان در راس مباحث مطرح در گفت و گوهای وزير دفاع اسرائيل با مقام های آمريکايی در پنتاگون بوده است.

آقای باراک پيشتر با هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، نيز ديدار کرده بود. اين گزارش می افزايد که وزير دفاع اسرائيل قصد دارد در سفر سه روزه خود تصوير بهتری از کشورش به نمايش بگذارد. اين تصوير در جريان تنش های ميان آمريکا و اسرائيل در جريان سفر ماه گذشته بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل، به واشينگتن تا حدود زيادی خدشه دار شده است.

روابط سنتی تل آويو و واشينگتن در ماه های اخير به دليل مواضع سرسختانه نتانياهو در باره شهرک سازی اسرائيل در مناطق اشغالی فلسطينی نشين دچار تنش های زيادی شده است.

آمريکا اين اقدام اسرائيل را مانعی برای پيشرفت روند مذاکرات صلح خاورميانه می داند که همچنان متوقف مانده است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016