شنبه 9 مرداد 1389   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

تيراندازی در اردوگاه اصولگرايان، روزنامه ابتکار

همچنان تحليل‌ها و تعبيرهاي رسانه‌ها، کارشناسان و دست اندرکاران سياست داخلي کشورپيرامون تحولات اردوگاه اصولگرايي دور مي‌زند. هرکدام از منظر خود به تفسير اوضاع و شرايط نشسته اند تا بتوانند تصويري شفاف از فضاي ابهام برانگيز و مه آلود اين جناح سياسي کشور به دست دهند. در تازه ترين تحليل،علي لاريجاني برخي اتفاقات چندماهه اخيردر اردوگاه متبوع خود را به " تيراندازي سياسي" تشبيه کرده است. منظور رئيس فراکسيون اصولگرايان از اين موضوع رفتارافرادي است که در اين اردوگاه،" اقدامات تحريك‌آميز و اختلاف‌ ايجاد‌كننده انجام مي‌دهند و به اختلافات دامن مي‌زنند، در شطرنج حريف بازي مي‌كنند".



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


رئيس مجلس شوراي اسلامي که پنجشنبه شب گذشته در بيست و سومين يادواره سرداران و 350 شهيد فريدون‌كنارصحبت مي‌کرد در بخشي از سخنان خود ضرورت وحدت در داخل كشور را مورد تاكيد قرار داد و گفت: بايد توجه كنيم كه در شرايط فعلي هيچ عاملي به اندازه وحدت دروني كشور بازدارنده نيست و اگر احساس شود كه همه كشور زير چتر رهبري آيت‌الله خامنه‌اي قرار دارد، راه مستقيمي دنبال مي‌شود.رئيس مجلس به احزاب، گروه‌ها و سياستمداران كشور يادآورشد كه شرايط امروز كشور ايجاب مي‌كند كه اقدامات تحريك‌آميز و اختلاف‌ افكن انجام نشود. چرا كه اگر كسي با سخن و اقدامش به اختلافات دامن بزند در شطرنج حريف بازي مي‌كند. امروز بيش از هر زمان ديگري نيازمند يك راه ثابت هستيم تا همگان در آن قدم برداريم.رئيس فراكسيون اصولگرايان يادآور شد:‌ ممكن است اختلاف سليقه وجود داشته باشد، اما نبايد تبديل به كدورت جريانات عليه هم شود كه در نتيجه آن تيراندازي سياسي كه به مصلحت كشور نيست، آغاز شود.وي خاطر نشان كرد: به طور طبيعي افراد در مجلس و دولت اختلافات اجتهادي و برداشت‌هاي متفاوت دارند اما اين اختلافات نبايد تبديل به دشمني شود.رئيس فراكسيون اصولگرايان معتقد است كه برخي حرف‌ها در اردوگاه اصولگرايان نيز رفتار اجتهادي براي حل مشكلات نيست بلكه يك تيراندازي سياسي است. عقل سليم انقلاب چنين مجوزي را نمي‌دهد كه به دنبال تخريب افراد باشيم.

اصولگرايان واقعي بر مسند قدرت نيستند
تا اينجاي موضوع مورد تاييد برخي از افراد اردوگاه اصلاح طلبي نيز هست. دبير مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم هم معتقد است که بر اثر اين تيراندازي سياسي اصولگريان واقعي از مسند‌ها کنار گذاشته شده اند.وي گفت: به نظر بنده در حال حاضر اصولگرايي در راس قدرت نيست و گروه خاصي در راس قدرت است كه اصولگرايان واقعي را هم قبول ندارد و فقط خودشان را قبول دارند.حجت‌الاسلام سيد حسين موسوي‌تبريزي در گفت‌وگو با ايلنا با بيان اينكه اصولگرايان واقعي در روش فكري با اصلاح‌طلبان اختلاف دارند، تصريح كرد: اين گروه اما، اصولگرايان واقعي را هم قبول ندارند و فقط خودشان را قبول دارند . البته اين باند برخي از اصولگرايان را در خود جاي داده كه قدرت آنچناني هم ندارند و آنها بايد هوشيار باشند.دبير مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم اضافه كرد: هيچ‌كس نمي‌تواند گروه ديگري را حذف كند، چرا كه قبل از اين اتفاق، خودش حذف مي‌شود. لذا نه اصولگرايان مي‌توانند اصلاح‌طلبان را حذف كنند و نه بالعكس.موسوي تبريزي با تاكيد بر اينكه اين گروه جديد نه اصولگراست و نه اصلاح‌طلب، اضافه كرد: اين گروه استفاده ابزاري از بسياري از مفاهيم از جمله قانون اساسي و اصولگرايي مي‌كنند در صورتي كه بايد در كنار مردم باشند و نظرات مردم را جلب كنند. نبايد فراموش كرد كه از اوايل پيروزي انقلاب اسلامي تاكنون، انحصارطلبي و حذف ديگران بيشترين ضربه و آسيب‌ها را به جامعه ما وارد كرده و كشورمان را به عقب رانده است.

هشدار‌هاي هر روزه
در کنار اين مواضع هر روزه نيز از سوي بسياري از چهره‌هاي اصولگرا هشدارهايي مبني بر وجود گروه‌هايي در ميان اصولگرايان به گوش مي‌رسد که خواهان آن است که بزرگان اصولگرا و دلسوزان نظام مواظب اين گروه باشند.علي دوراني فعال سياسي اصولگرا در گفت و گو با شفاف در پاسخ به سوالي درباره ظهور يک طيف افراطي و مشکوک در جريان اصولگرا گفت: دغدغه‌اي که اخيراً نيز برخي دلسوزان به آن اشاره کردند، موضوعي است که اصولگرايان منتقد در زمان انتخابات مجلس هشتم اعتراض مستقيمي نسبت به آن داشتند، مبني بر اينکه اضلاع جبهه متحد اصولگرايي بايد نسبتشان را با اصولگرايان مشخص کنند. اين عضو شوراي مرکزي ائتلاف آبادگران جهادي در خصوص آگاه شدن برخي از اصولگرايان از بوجود آمدن طيف افراطي اصولگرايان اظهارداشت: اين طيف از اصولگرايان بسياري از افکارشان را بروز داده اند و اين نوع رفتار، اصولگرايان واقعي را از خواب بيدار کرد.

اصولگرايان واقعي مورد بي‌مهري واقع شدند
يک عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس در گفت‌وگو با ايلنا، در پاسخ به سوالي در مورد اختلافات موجود در جناح اصولگرا اظهار داشت: اولين مسئله‌اي كه در اين جريان بايد روشن شود، “تعريف اصولگرايي” است. زيرا گاهي اين تعريف حداقلي و گاهي نيز حداكثري است. اما اگر آن را در چند اصل پذيرش انقلاب اسلامي، ولايت‌فقيه و قانون اساسي و شخص ولي‌فقيه بيان كنيم، قطعا بسياري از افراد علاقه‌مند به انقلاب در دايره اصولگرايي قرار مي‌گيرند. اگر هم دايره اصول را زياد كنيم، ممكن است برخي افراد در آن نگجند. وي با بيان اينكه بعيد است اصولگرايان در بينش با يكديگر اختلاف داشته باشند، بلكه عمدتا در روش با هم اختلاف دارند، افزود: به طور مثال معتقدم در دولت نهم و دهم بسياري از اصولگرايان واقعي مورد بي‌مهري و بداخلاقي واقع شدند. هر چه فكر مي‌كنم متوجه نمي‌شوم كه چرا افرادي مانند دانش جعفري، پورمحمدي و ... بايد بركنار شوند. متاسفانه افراد داراي تجربه 30 ساله را با اين‌گونه روش‌ها دفع مي‌كنيم و افراد ناشي و ناوارد را روي كار مي‌آوريم كه در نتيجه اين رفتار، كشور را به جاي كارگاه تبديل به آزمايشگاه كرده‌ايم. اين نماينده مجلس همچنين اصولگرايان را به داشتن سعه‌صدر توصيه كرد.

اصولگرايان تندرو از ولايت هم جلو مي‌زنند
اين انتقادات البته شديد تر هم مي‌شود وقتي يک عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس از جرياناتي درون جبهه اصولگرايي سخن مي‌گويد كه از رهبري جلو مي‌زنند و هر وقت نفعي در كار هست از ولايت طرفداري مي‌كنند و هر وقت ولايت با منافع آنها سر ستيز دارد، به گونه‌اي ديگر رفتار مي‌كنند. محمدكاظم دلخوش نماينده صومعه‌سرا در گفت‌وگو با ايلنا، دراين باره ادامه داد: اين گروه هميشه تندرو بوده‌اند و دوست دارند جلوتر از ولايت حركت كنند. البته غالب اصولگرايان اينگونه نيستند و اين عده هم كه تعدادشان اندك است بايد از سوي اكثريت طرد شوند.

مشايي: نهرواني‌ها ياران نظام و رهبري را به انحراف متهم مي‌كنند
اسفنديار رحيم مشايي مشاور هم‌چنين در حاشيه جشن نيمه شعبان در تالار بزرگ وزارت كشور در گفت‌وگويي، اظهار داشت: متأسفانه افراد و جريان‌هايي سردمدار مدعيان دفاع از حريم ولايت شده‌اند كه همواره با رهنمودها و تأكيدات رهبر معظم انقلاب در موضوعات مختلف برخورد شعاري، سطحي و گزينشي كردند. اينها با اينكه براي كشف، تبيين و يا عملياتي كردن منويات رهبري، غيرت و همت به خرج نمي‌دهند، اما دفاع از نظام و ولايتمداري را منحصر به خود مي‌دانند.به گزارش ايسنا وي با اعلام اينكه حمايت شعاري از رهبري و برخورد سطحي با خواسته‌هاي عميق ايشان، ظلم به ولايت فقيه است، تأكيد كرد:

بيشترين جفا را به آرمان‌هاي امام راحل، كساني كردند كه در زمان او خط امامي‌هاي دو آتشه بودند و با منتقدان خود تا مرز تكفير و حذف برخورد مي‌كردند.رئيس كميسيون فرهنگي دولت همچنين خاطرنشان كرد: اين روزها در مقابل بعضي‌ها كه حمايت از ولايت را در ادعا كردن و شعار دادن خلاصه كرده‌اند، كساني مثل دكتر احمدي‌نژاد هستند كه عملاً در جهت تقويت كارآمدي نظام ولايي مي‌انديشند و مي‌كوشند.مشايي سپس با اشاره به يكي از سخنان اخير خود، گفت: طي سال‌هاي آينده بسياري از مدعيان امروز ولايت و رهبري، كينه و اختلاف خود را نسبت به ديدگاه‌ها و خواسته‌هاي رهبر انقلاب برملا كرده و همانند خط امامي‌هاي قلابي، به فتنه‌گري خواهند پرداخت.مشاور و رئيس دفتر رئيس‌جمهور افزود: جمهوري اسلامي ايران در آينده با فتنه‌گري‌هاي جماعتي نهرواني مواجه خواهد شد كه امروز ياران واقعي و بازوهاي اجرايي نظام و رهبري را كه بدون منت و سر و صدا مشغول تدبير و كوشش براي اجراي منويات و افزايش كارآمدي نظام هستند، به انواع انحراف و آلودگي‌ متهم مي‌كنند.وي تصريح كرد: نهرواني‌ها كساني هستند كه نگاه و تعريفشان درباره شاهكار آفرينش، يعني انسان و اموري مثل دينداري و عبادات، براساس يك برداشت سطحي و سليقه‌اي و برخلاف حقيقت دين و فلسفه خلقت جهان است و نهرواني‌هاي بدخيم آنهايي هستند كه حتي به ظاهرگرايي و نگرش سطحي خود نيز ايمان ندارند و همين جماعت در آينده نزديك در مقابل اشخاص و آرمان‌هايي خواهند ايستاد كه امروز مدعي جانثاري براي آنها هستند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016