- حساسيت روی دانشگاه تهران موجب شده که هر حادثه اداری را تفسير سياسی کنند
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسی
رييس دانشگاه تهران آغاز سال تحصيلی را مصادف با دو جريان بيان کرد و گفت: يک جريان معنوی و انسان ساز که مربوط به همزمانی ماه مبارک رمضان است و ديگری مقارن بودن با انتخابات است، زيرا خواه ناخواه انتخابات تنشی را به دانشگاه تحميل میکند.
بسياری از احزاب سعی میکنند از دانشگاه برای مقاصد سياسیشان استفاده کنند
آيت الله دکترعباسعلی عميد زنجانی در گفتوگو با خبرنگارسياسی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به همزمانی ماه مبارک رمضان با آغاز سال تحصيلی، تصريح کرد: بنا به حقيقت در اين ماه روح معنوی جديدی به طورعموم در جامعه و به طور خاص در دانشگاه دميده میشود که اين فرصتی برای بازسازی و تجديد نظر در شيوه زندگی محسوب میشود.
وی در ادامه به مقارنت تقريبی انتخابات با آغاز سال تحصيلی اشاره کرد و گفت: در اين ميان بسياری از احزاب و گروههای سياسی سعی میکنند از دانشگاه به عنوان وسيلهای برای پيشرفت مقاصد سياسی خود استفاده کنند که اين جريانات سياسی خواه ناخواه دانشگاه را به چالش میکشد و آن را دچار مشکل خواهد کرد.
دانشگاهيان در انتخابات پيشتاز خواهند بود
وی خاطرنشان کرد: ترديدی نيست که دانشگاهيان به عنوان قشر فرهيخته جامعه طبق روال گذشته در انتخابات پيشتاز و اثرگذار خواهند بود اما موضوع نگران کننده اين است که احزاب سياسی بخواهند از بيرون به دانشگاه فشار بياورند و از دانشگاهيان به عنوان ابزار استفاده کنند.
عميد زنجانی با اشاره به جريانهای داخل دانشگاه که به طور طبيعی و طبق روال قانونی و مقررات پيش میروند، تصريح کرد: اما در اين ميان برخی از رسانهها با سوءاستفاده از اين جريانات سعی دارند که خود را طرفدار دانشجو و اساتيد نشان دهند تا از اين طريق نظر آنها را جلب کنند، در صورتی که اين خلاف گويیها در سطح اين مطبوعات سبب میشود که دانشگاهيان اعتمادشان را نسبت به آنها از دست دهند.
محرويت از تدريس ۲ استاد دانشگاه تهران به دليل غيبت ممتدشان است
وی در ادامه به جنجال مطبوعاتی برخی از رسانهها که اخيرا در خصوص سه نفر از اساتيد دانشکده حقوق و علوم سياسی شکل گرفته بود، اشاره کرد و گفت: دانشگاه هيچ برنامه خاصی برای اخراج اين سه عضو هيات علمی در نظر ندارد و در اين ميان، دو نفر از اين اساتيد به دليل غيبت ممتد و بيش از دو سال از دانشگاه و سکونت در خارج کشور و اشتغال به کارهای علمی و غيرعلمی، با رای هيات انتظامی رسيدگی به تخلفات اساتيد محروم شدند و همچنين در خصوص نفر سوم نيز حکمی صادر نشده بلکه خود استاد تقاضای بازنشستگی کرده است.
وی با اشاره به ماده ۱۱ قانون رسيدگی به تخلفات اعضای هيات علمی، افزود: بر طبق اين قانون اگراستاد ۲ ماه پيوسته و ۴ ماه ناپيوسته در دانشگاه حاضر نشود و غيبت داشته باشد، محکوم به اخراج از دانشگاه میشود و در اين باره اين دو عضو هيات علمی بيش از ۲ سال از دانشگاه جدا بودند.
وی ادامه داد: ممکن است برخی از مطبوعات به دليل انگيزههای سياسی به اينگونه خلاف گويیها دامن بزنند و خوب بود اساتيدی که از آنها نام برده شد، خودشان اظهار میکردند که دليل محکوميتشان غيبت غيرموجه بوده است.
تاکنون هيچکدام از ۲ استاد نسبت به حکمشان اعتراض نکردهاند
آيت الله عميد زنجانی در ادامه تصريح کرد: در حکمی که به دست دو استاد فوق الذکر رسيد در اولين سطر حکم تذکر داده شده بود «قابل پژوهش»؛ به اين معنی که اين دو استاد میتوانند نسبت به حکم اعتراض کنند و دلايل غيبت خود را جهت رسيدگی به هيات تجديدنظر ارسال کنند ولی تا به امروز هيچ يک از اين دو استاد اعتراض و يا تقاضای تجديدنظری به دانشگاه تسليم نکردهاند که طبق قانون اگر يک ماه از تاريخ صدور حکم هيات بدوی بگذرد و تقاضای تجديد نظر نشود حکم هيات بدوی نافذ و قطعی خواهد بود.
وی با اظهار اميدواری از اينکه تقاضای تجديدنظر توسط اين دو استاد ارائه شود، تصريح کرد: در اين راستا دانشگاه سعی میکند که هيات تجديد نظر را قانع کند که نسبت به بررسی غيبت اين دو عضو هيات علمی اقدام و نظر مثبت بدهد و حکم قبلی را لغو نمايد.
رييس دانشگاه تهران در بخش ديگری از سخنانش در پاسخ به پرسشی مبنی بر برنامههای دانشگاه جهت نهادينه کردن گفتمان دينی، تصريح کرد: متاسفانه اين گونه برنامهها اگر همراه با سر و صدا و تبليغات انجام گيرد در همان گام اول تبديل به يک مساله سياسی میشود.
وی افزود: با توجه به موضوع فوقالذکر دانشگاه ترجيح میدهد که برنامههای فرهنگی و دينی خود را بدون ايجاد سر و صدا پيگيری کند تا از سياسی شدن موضوعات جلوگيری شود.
حساسيت روی دانشگاه تهران موجب شده که هر حادثه اداری را تفسير سياسی کنند
آيت الله عميد زنجانی تاکيد کرد: حساسيتها بر روی دانشگاه تهران موجب شده که هر حادثه اداری را تفسير سياسی کنند و اين گونه تصور شود که بدين وسيله میخواهيم به تک سمت و سويی حرکت کنيم.
وی خاطرنشان کرد: وقتی نتايج بسياری از مسائل عادی دانشگاه را همچون کميته انضباطی، هيات رسيدگی به تخلفات اساتيد، هيات مميزه و ... را سياسی میکنند در اين ميان لازم است که دانشگاه حداقل احتياط را رعايت کند تا بهانه به دست مغرضان نيافتد.
وی در ادامه سخنانش با بيان اينکه در هيات مميزه طی دو ماه اخير تعدادی اساتيد از تغيير وضعيت محروم و از ارتقا بازماندند، افزود: در اين ميان تعداد زيادی از اساتيد اصولگرا و تعداد کمی غيراصولگرا بودند اما در گوشه و کنار گفته میشود که دانشگاه عليه اصولگرايان است.
وی ادامه داد: از طرف ديگر زمانی که دو عضو هيات عملی دو سال پشت به کشور، ملت و مردمشان کرده و به خارج از کشور رفتند و به حکم قانون اخراج شدند سر و صدا ايجاد شد که دانشگاه مخالف اعضای هيات علمی اصلاحطلب است.
advertisement@gooya.com |
|
مشکل بزرگ دانشگاه تهران اين است که میخواهند بيش از حد آن را سياسی کنند
آيت الله عميد زنجانی خاطرنشان کرد: اين مشکل بزرگ دانشگاه تهران (نماد آموزش عالی کشور) است که می خواهند بيش از حد آن را سياسی کنند که در اين راستا مديريت دانشگاه سعی دارد که فراتر از اين مسائل حرکت کند تا در کل مسائل آموزشی، پژوهشی و فرهنگی به سمت و سويی که اسلام و انقلاب و نظام میطلبد، گام بردارد.
رييس دانشگاه تهران با بيان اينکه ما نه از نقد و انتقاد دانشجويی هراس داريم و نه مخالف آن هستيم، تصريح کرد: بنده بارها گفتهام که نقد علمی شايسته دانشجويان دانشگاه به خصوص در سالهای پايانی تحصيلی و در مقاطع تحصيلات تکميلی است، اما انتقاد بايد منصفانه و عادلانه باشد و نه خلاف واقع که در شان دانشگاه نيست.
وی از دانشجويان و حتی اعضای هيات علمی تقاضا کرد که نسبت به همه مسائل سياسی کشور انتقاد علمی داشته باشند و ليکن تحت تاثير جوهای سياسی کشور قرار نگيرند و انتقادهايشان عادلانه، منصفانه و مستدلانه باشد.
در قاموس ما چيزی به نام استعفا وجود ندارد
آيت الله عميد زنجانی شايعه استعفا از رياست دانشگاه تهران را بار ديگر تکذيب و تصريح کرد: استعفا به معنای معاف کردن خود از مسووليت است ولی در فرهنگ و قاموس ما چنين چيزی وجود ندارد که ما خود را از مسئوليت معاف بدانيم بلکه خود را در تمام عمر مسوول می شماريم و زمانی که از ما مسووليت میخواهند در انجام آن با تمام توان تلاش میکنيم.