شورای مرکزی سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی صبح پنج شنبه ۱۳۸۷/۱/۲۲ در قم با حضرت آيت الله العظمی منتظری ديدار کردند. در ابتدای اين ديدار معظم له ضمن خوشامدگويی و آرزوی موفقيت برای اعضای آن سازمان ، از آنها به دليل انجام وظيفه در مقاطع مختلف تشکر و قدردانی کردند. و از آنها خواستند به واسطه وجود موانع موفقيت ، از انجام وظايف خود شانه خالی نکرده و در اين راه صبر و تحمل داشته باشند. آيت الله منتظری در همين باره ضمن قرائت سوره "عصر" فرمودند:
اين سوره کوچک دارای مضامين عالی است . در اين سوره خدا به عصر و تاريخ قسم میخورد و قسم خوردن به تاريخ و زمان نشان از اهميت آن است . (ان الانسان لفی خسر)، يعنی تمامی انسانها در خسران و زيانند و تاريخ اين را نشان داده که انسان ها با وجود عقل و ادراک و شعور در ضررند و در حال هدر دادن عمرند چون بر اساس عقل و منطق و ادراک خود عمل نمی کنند. پس عمر بهترين سرمايه است و بايد آن را حفظ کرد و در اصلاح آن کوشش نمود تا بتوانيم انسان کامل شويم . پس از اين واقعيت کلی افرادی را استثناء میکند: (الا الذين آمنوا و عملوا الصالحات )، يعنی افرادی در خسارت و زيان نيستند، آنها که در وهله اول ايمان به خدا آورند و به واقعيات هستی از خدا تا قيامت اعتقاد داشته باشند; و بدانند که جهان هستی بی هدف خلق نشده است . سپس که اعتقاد محکم شد، - بر خلاف برخی از فرقه ها که میگويند دلت را درست کن عمل میخواهی چه کنی ! - قرآن میفرمايد: (و عملوا الصالحات ) يعنی بر اساس اعتقاد و ايمانش عمل صالح انجام دهد که شامل اعمال صالح فردی چون نماز، روزه ، حج و...می شود و شامل اعمال صالح اجتماعی چون صرف عمر و مال در امور خير، کمک به ديگران .
در اينجا مرحله سوم پيش میآيد، يعنی حالا که ايمان آورديم و عمل صالح انجام داديم کامل شديم ؟ نه ! برای اين که در ادامه میفرمايد: (و تواصوا بالحق )، بايد يکديگر را تواصی و سفارش به حق نمايند، پشتيبان حق و حقيقت باشند و در همين راستا امربه معروف و نهی از منکر کنند. يعنی پس از ساختن خود به فکر ساختن ديگران و کل جامعه هم باشند. گرچه ممکن است در اين راه برايمان پرونده بسازند، بند ۲۰۹ زندان اوين جايمان باشد که در اين باره میفرمايد: (و تواصوا بالصبر). يعنی به يکديگر سفارش کنيد که در مقابل مشکلات و ناملايمات روزگار صابر و بردبار باشند و تحمل خود را از دست ندهند. خداوند در هيچ کجا نفرموده است در مقابل عمل شما اجر بی حد و حساب داريد جز برای صبر: (انما يوفی الصابرون أجرهم بغير حساب ). پس نبايد ميدان را خالی کرد و انجام وظيفه نکرد. البته ما با کسی جنگ و دعوا نداريم ولی پا روی حق هم نمی گذاريم و از اظهار حق و دفاع از آن ابا نداريم .
البته جنگ بين حق و باطل هميشه بوده و هست و اين از خصوصيات نظام وجود است و اين باطل است که خودش را حق مطلق میداند و خيال میکند هميشه حق است .
در باب اهميت امربه معروف و نهی از منکر حضرت امير(ع) در وصيت خود پس از ضربه خوردن میفرمايد: "امربه معروف و نهی از منکر را ترک نکنيد که اگر ترک کرديد، بدهای شما بر شما مسلط میشوند و آن وقت هرچه دعا میکنيد مستجاب نمی شود". مشخص است که امربه معروف و نهی از منکر تنها منحصر به امور جزيی نيست بلکه شامل مسايل کلی و اساسی جامعه هم هست ; اعم از اقتصاد، سياست و فرهنگ . و اگر شما سکوت کرديد و عافيت طلب شديد و انجام وظيفه نکرده و صحنه را خالی کرديد آن وقت بدها بر شما مسلط شدند، به زمين و زمان بد نگوييد، بلکه خود شما مقصريد. حالا اگر ما وظيفه مان را انجام داديم و نتيجه مورد علاقه حاصل نشد، میگوييم خدايا ما وظيفه خودمان را انجام داديم . و او بيش از اين از ما تکليفی نمی خواهد. البته عرض کردم در اين راه با کسی جنگ و ستيزی هم نداريم ، اما از گفتن حق شانه خالی نمی کنيم . ان شاءالله سال خوبی داشته باشيد و اميدوارم مسئولان کشور نسبت به آنچه که در جامعه و نسبت به مردم میگذرد احساس مسئوليت کرده و متنبه شوند.
پس از سخنان آيت الله منتظری آقای محمد سلامتی دبير کل سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی ضمن ارائه گزارشی از سير برگزاری انتخابات مجلس نهم ، آن را به "انتصابات " تشبيه و ضمن اشاره به رد صلاحيت های گسترده اصلاح طلبان و افرادی که سالها به خوش نامی معروف بودند گفت :
advertisement@gooya.com |
|
"کسانی که به دنبال مديريت انتخابات به نفع جناح خاصی بودند اجازه ندادند ۲۵۰۰ نفری که قرار بود ناظر بر صندوق ها باشند سر صندوق ها حاضر شوند و تنها به ۸۰۰ نفر اجازه دادند و حتی آنها هم در بسياری موارد اجازه اظهارنظر نداشتند. کار به جايی رسيد که به انتخابات خدشه وارد شد."
وی افزود: "در اين انتخابات برخی دوستان اصلاح طلب با مطرح کردن مسايلی چون کندروی و تندروی و حوادث مجلس ششم به اميد عنايتی بودند که شامل شان شود ولی همان برخوردی که با ديگر اصلاح طلبان شد با آنها هم شد و شگرد هم گرايی افاقه نکرد. در اين انتخابات تنها در ۴۰ کرسی امکان رقابت برای اصلاح طلبان بود و در مابقی اين امکان وجود نداشت و اقليت محدودی همان گونه که آنها میخواستند، راهی مجلس شدند. در دور دوم هم دوستان اصلاح طلب با توجه به تمايل کانديداها در حال جمع بندی نظرات هستند".
والسلام عليکم و رحمة الله و برکاته .
دفتر آيت الله العظمی منتظری
۱۳۸۷/۱/۲۳