آقايی، از کارگزاران: گزينه اول ما خاتمی است، ايلنا
* ميرحسين موسوی توانايی تغيير فضای سياسی را دارد
* اصولگرايان افراطی با دو قطبی شدن انتخابات وارد عمل میشوند
تهران- خبرگزاری کار ايران
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در تشريح مواضع انتخاباتی اين حزب،گزينه اول را حمايت از خاتمی عنوان کرد و افزود: در صورت عدم حضور خاتمی نظر شورای حکميت را میپذيريم و اگر با تعدد کانديدای اصلاحطلب مواجه شويم، ممکن است ما هم کانديدای حزبی معرفی کنيم.
هدايت آقايی با حضور در غرفه خبرگزاری ايلنا در نمايشگاه مطبوعات در گفتوگو با خبرنگار"ايلنا"، اظهار داشت: در انتخابات رياست جمهوری دهم بهترين گزينه برای اصلاحطلبان حمايت از يک کانديدای واحد و خروج از سردرگمی است.
به گفته وی، در صورت حضور قطعی خاتمی در انتخابات آتی، حزب کارگزاران سازندگی و ديگر گروههای اصلاحطلب از کانديداتوری وی حمايت خواهند کرد چرا که تجربه هشت ساله رياست جمهوری خاتمی و حضور و فعاليت مثبت او در سطح جامعه بين الملل در راستای تنش زدايی در روابط خارجی ايران بسيار موثر بوده است و در فضای داخلی کشور نيز گرايشهای مختلف سياسی نسبت به کانديداتوری خاتمی نظر مثبت دارند.
وی در پاسخ به اينکه در صورت عدم حضور خاتمی، چگونه در انتخابات آتی حضور خواهيد يافت؟، اظهار داشت: تاکنون راجع به ديگر گزينههای احتمالی اصلاحطلبان برای انتخابات رياست جمهوری آينده هيچ بحثی نداشتهايم ولی اگر آقای خاتمی حضور نيابد، به پيشنهاد شورای حکميت برای ايجاد اجماع ميان گروههای اصولگرا توجه خواهيم داشت، البته هنوز جزئيات و ترکيب اعضای شورای حکميت مشخص نيست، ولی به نظر میرسد که نظر نهايی شورای حکميت برای فرار از تعدد کانديداهای اصلاحطلب،خوب باشد.
هدايت آقايی خاطر نشان کرد: در صورت تعدد کانديداهای اصلاحطلب احتمال معرفی کانديدای حزبی از سوی کارگزاران سازندگی نيز وجود دارد به ويژه آنکه ما فهرست بلند بالايی از کسانی داريم که قابليت کانديداتوری برای انتخابات رياست جمهوری را دارند.
وی از محمد نجفی، اسحاق جهانگيری و محمد هاشمی به عنوان اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ياد کرد که با توجه به سوابق و تجربه مديريتی که دارند قابليت لازم برای کانديداتوری در انتخابات رياست جمهوری را دارا هستند.
وی در عين حال تاکيد کرد: برای حفظ وحدت وانسجام ميان اصلاحطلبان فعلاً قصد معرفی کانديدای حزبی نداريم.
آقايی در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر حضور احتمالی ميرحسين موسوی در انتخابات رياست جمهوری آينده اظهار داشت: احتمال حضور ايشان بسيار ضعيف است چرا که تجربه طولانی سالهای گذشته نشان داده که تمايلی به حضور در عرصههای سياسی ندارند و به نظر نمیرسد که رغبتی برای کانديداتوری در انتخابات رياست جمهوری داشته باشند. البته آقای موسوی از ظرفيت خوب و قابل استفادهای برخوردارند که حتی اگر با احتمال ضعيف يک درصد هم وارد عرصه شوند، میتوانند فضای سياسی را تغيير دهند. چرا که هم اصلاحطلبان از ايشان حمايت خواهند کرد و هم بخشی از اصولگرايان به او روی میآورند.
عضو شورای مرکزی حزب کاگزاران در پاسخ به سوالی که به احتمال کانديداتوری هم زمان خاتمی و کروبی اشاره داشت،گفت: به نظر نمیرسد که چنين شود اما حتی با حضور هم زمان اين آقايان هم ما نيازی به معرفی کانديدای حزبی نمیبينيم.
وی در واکنش به اينکه برخی معتقدند در صورت اجماع اصلاحطلبان در صورت حمايت از خاتمی، اصولگرايان نيز از کانديداتوری احمدی نژاد به عنوان کانديدای واحد خود حمايت خواهند کرد، اظهار داشت: به نظر میرسد که چنين برآوردی صحيح باشد. در اين صورت انتخابات حالتی دو قطبی میيابد که نگرانی از فعاليت جريانات افراطی اصولگرا در آن احساس میشود. چرا که ممکن است اصولگرايان به فکر استفاده از ابزارهای حکومتی در انتخابات آتی بيفتند که برای دموکراسی، حفظ نظام و حتی حضور مردم در عرصه انتخابات خطرناک است.
آقايی خاطر نشان کرد: در صورت عدم اجماع دو طيف اصولگرا و اصلاحطلب برای معرفی يک کانديدای واحد، انتخابات رياست جمهوری دهم حداقل با حضور چهار کانديدا برگزار خواهد شد که قطعاً به دور دوم کشيده میشود.