تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی ۸۵/۰۳/۲۷
تيم ملی فوتبال ايران عصرشنبه با شکست مقابل پرتغال، به عنوان نخستين تيم آسيايی از رقابتهای جام جهانی ۲۰۰۶آلمان، حذف شد.
دراين ديدار که از گروه چهارم اين مسابقهها و در ورزشگاه فرانکفورت برگزار شد تيم ملی فوتبال کشورمان با نتيجه دو بر صفر مغلوب نايب قهرمان اروپا شد تا وادع زودهنگامی از جام هجدهم داشته باشد.
بازيکنان تيم ايران دراين بازی با تفکرات دفاعی وارد زمين شدند اما هيچگاه نتوانستند خود را از فشار حملات تيم حريف خارج و حملات خطرناکی را بر روی دروازه "ريکاردو پريرا" دروازهبان تيم پرتغال طراحی کنند.
در نيمه نخست، دفاع چند لايه و پوششهای مناسب بازيکنان ايرانی باعث شد تا هافبکهای پرتغالی نتوانند موقعيتهای زيادی را بر روی دروازه ايران ايجاد کنند.
بازی با حملات گسترده پرتغالیها از جناحين و دفاع چند لايه ملیپوشان کشورمان آغاز شد.
تاکتيک تيم پرتغال درنيمه نخست، استفاده از حرکات انفرادی لوييس فيگو و کريستيانو رونالدو از کنارهها و شوت از پشت محوطه جريمه بود.
اين دو بازيکن در اين نيمه به دفعات جای خود را در جناحين تغيير دادند و سانترهايی را بر روی دروازه ايران ارسال کردند که با آمادگی ميرزاپور و مدافعان کشورمان به هدر رفت.
در دقيقه ۱۳بازی، فيگو از جناح چپ موقعيت ايدهآلی را در داخل محوطه جريمه برای دکو آماده کرد که ميرزاپور با يک عکس العمل ديدنی، ضربه پای چپ هافبک برزيل الاصل پرتغال را به کرنر فرستاد.
در دقيقه ،۳۲تيم پرتغال از جناح چپ صاحب يک ضربه کرنر شد که سانتر فيگو را رونالدو با ضربه سر راهی دروازه تيم ايران کرد که کعبی روی خط توپ آن را دفع کرد.
هافبک پرتغالی تيم منچستريونايتد در دقيقه ۳۴از جناح راست وارد محوطه جريمه ايران شد و پس از فريب دادن رحمان رضايی، شوت سنگينی را روانه دروازه کرد که ضربه وی با اختلاف کمی به خارج رفت.
درآخرين حمله تيم پرتغال درنيمه نخست، ميگوئل در دقيقه ۴۳از جناح راست وارد محوطه جريمه ايران شد و توپ را به والنسيا سپرد که ضرب سنگين وی را ميرزاپور به کرنر فرستاد.
در اين نيمه کاستينا، مانيش و دکو فرصتهای شوتزنی را پشت محوطه جريمه بدست آوردند که ضربات آنان با بیدقتی به هدر رفت.
بازيکنان تيم ايران در نيمه نخست، تنها دو موقعيت را در دقايق ۱۲و ۱۵ بدست آوردند.
در دقيقه ،۱۲مهدی مهدوی کيا ضربه ايستگاهی ايران را به سمت دروازه پرتغال ارسال کرد که ضربه سر نکونام به خارج رفت.
در دقيقه ،۱۵علی کريمی با ارسال توپ به پشت مدافعان پرتغال، فرصت خوبی را برای مهرزاد معدنچی مهيا کرد که اين بازيکن جوان نتوانست از اين موقعيت استفاده کند.
شاگردان "فيليپ اسکولاری" سرمربی برزيلی تيم پرتغال در نيمه دوم، تغيير تاکتيک داده و بازی را به ميانه زمين کشاندند تا بتوانند دفاع چند لايه تيم ايران را باز کنند.
حربه بازيکنان پرتغالی در اين نيمه مثمرثمر واقع شد به طوريکه آنان در دقيقه ۶۲به گل رسيدند.
دراين لحظه، تيم پرتغال ضد حمله خطرناکی را از جناح راست تيم ايران طراحی کرد. فيگو هافبک خلاق تيم اينترميلان ايتاليا درعرض حرکت و موقعيت خوبی را برای دکو آماده کرد که اين بازيکن با يک ضربه غافلگيرکننده دروازه تيم ايران را باز کرد.
پس از اين گل، ملیپوشان ايرانی حملات پراکندهای را به سمت دروازه حريف ايجاد کردند که هاشميان و خطيبی فرصتهای تيم کشورمان را به هدر دادند.
در دقيقه ۷۹بازی يحيی گل محمدی، کاپيتان تيم پرتغال را در محوطه جريمه تيم خودی سرنگون کرد تا يک ضربه پنالتی به سود اين تيم گرفته شود.
advertisement@gooya.com |
|
رونالدو ضربه پنالتی تيم پرتغال را به گل تبديل کرد تا تيم ايران وداع زودهنگامی را از اين دوره از رقابتها داشته باشد.
تيم پرتغال نيز با اين پيروزی، پس از ۴۰سال به مرحله دوم جام جهانی صعود کرد.
از نکات قابل توجه در هر دو بازی پرتغال دراين دوره از مسابقهها، نقش تاثير گذار فيگو بازيکن ۳۳ساله اين تيم است که پايهگذار هر سه گل پرتغال بود.
در هر صورت، تيم ايران درسومين حضور خود در جام جهانی نيز نتوانست جواز حضور به مرحله بعدی را کسب کند تا نياز به تحول و دگرگونی در فوتبال کشورمان نمايانتر شود.
افت بدنی بازيکنان، مصدوميت ملیپوشان ايرانی حاضر در باشگاههای اروپايی، ارائه بازی يکنواخت و تکراری، نبود اعتماد به نفس لازم، اشتباهات فردی بازيکنان و نداشتن برنامهای مشخص برای رسيدن به دروازه حريفان از مهمترين نقاط ضعف تيم ايران در دو بازی اخير در جام جهانی بود.
تيم ملی فوتبال ايران روز چهارشنبه هفته جاری درآخرين ديدار خود دراين دوره از رقابتها به مصاف تيم آنگولا میرود که اميدواريم ملیپوشان ايرانی در اين بازی حيثيتی، حريف آفريقايی خود را شکست داده تا حداقل با يک پيروزی آلمان را ترک کنند.