خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشی - فوتبال
پس از انتخاب سرمربی تيم ملی کشورمان ، اکنون فوتبال ملی با چالشی تحت عنوان دغدغه های سرمربی تيم اميد رو به رو است ، سيموئز که با جديت تيم خود را برای بازيهای آسيايی آماده می سازد با حضور بازيکنان تيمش در تيم بزرگسالان مشکل پيدا کرده و معتقد است اين موضوع مغاير با اهداف و برنامه هايش است.
هماهنگی با سرمربی تيم ملی بزرگسالان نيز يکی ديگر از مسائلی است که بر دلمشغولی های مرد برزيلی افزوده است. برخورد توام با شگفتی اين مربی حرفه ای با اتفاقات اين روزهای فوتبال ايران، بار ديگر نياز حياتی فوتبال کشورمان به برنامهريزی و استراتژی بلند مدت را به اثبات می رساند.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، سرمربی تيم ملی اميد در آخرين نشست خود با مسوولين ستاد بازیهای آسيايی دوحه و دبير موقت فدراسيون فوتبال با اشاره به طرحها و برنامههايی که پيش از جام جهانی به تصويب و تاييد فدراسيون فوتبال رسيده بود، تاکيد کرد که در صورت عدم اجرای برنامههايش، از فوتبال ايران خواهد رفت.
«بعد از ماه دسامبر ديگر در ايران نمیمانم» اين نخستين جملهی سيموئز در اين نشست بود.
سرمربی برزيلی دلايل خود را برای اين تصميم چنين عنوان کرد: «در تمام دنيا فوتبال ملی بر روی يک مسير مستقيم حرکت میکند، پيش از جام جهانی برنامههای خود را ارائه دادم و فدراسيون نيز آنها را قبول کرد، در حالی که پيشنهادهای مالی بسيار بهتری از کشورهای ديگر وجود داشت، قبول پيشنهادم از سوی فدراسيون فوتبال به اندازهای من را هيجان زده کردکه تصميم گرفتم در ايران بمانم.»
دبير موقت فدراسيون فوتبال نيز حق را به مرد هيجانزدهی برزيلی میدهد و میگويد: «سيموئز به طور کامل درست میگويد، مشکل از بیبرنامگیهای ماست اما، اين يک واقعيت است که ما تحت تاثير فشار افکار عمومی هستيم، مردم انتظار داشتند تا هر چه سريعتر سرمربی تيم ملی انتخاب شود و اقبال نيز با مربی ايرانی بود، در نهايت به دموکراسی روی آورديم و در نشست هم انديشی با صاحب نظران فوتبال امير قلعهنويی را به عنوان سرمربی انتخاب کرديم.»
نگرانی سيموئز حتی از سوی کارشناسان فوتبال نيز قابل درک است اما، بار ديگر سدی به عنوان «مصلحت انديشی موقت» سبب میشود تا جرات طرحريزی دراز مدت از ميان برود.
محمود ياوری که مدتی به عنوان مدير فنی در کنار سيموئز حضور داشت، حق را به وی داده و تاکيد کرد: سيموئز بدون دغدغه کارش را ادامه میداد و مشکلی وجود نداشت اما، در حال حاضر وی میبيند که با يک تغيير، برنامهی مورد نظرش که به تصويب فدراسيون نيز رسيده بود دچار آشفتگی شده است.
فريدون معينی، رييس کميتهی آموزش فدراسيون فوتبال نيز گفت: اين يک واقعيت است، فوتبال ما به برنامهريزی نياز دارد و بايد خط مشی کلی وجود داشته باشد که همواره از آن تبعيت کرده و با هيچ تغييری از آن تخطی نکنيم اما، تا زمانی که چنين طرح و برنامهای وجود ندارد بايد در مورد شرايط با توجه به مصلحتها و اولويتها تصميمگيری کنيم.
سرمربی تيم ملی اميد با توجه به شناخت از بازيکنان ملیپوش و هماهنگی با سرمربی پيشين تيم ملی، خواهان احترام به سلسله مراتب است: «طی يک سال اخير و پيش از آغاز جام جهانی برانکو ژنرال بود و من از برنامهاش تبعيت میکردم، اکنون ديگر برانکو رفته است اما، استراتژی و طرح ما برای آينده مشخص است و من بايد به عنوان ژنرال انتخاب شوم.»
اين اظهارات تلاش داريوش مصطفوی، دبير موقت فدراسيون را برای برگزاری جلسهی هماهنگی ميان قلعهنويی و سيموئز بیاثر میکند. مصطفوی به سيموئز و توانايیهای وی اذعان دارد اما، سرمربی برزيلی عاشق برنامهاش است و شرايط فعلی را توهين به اين برنامه میداند.
محمود ياوری نيز حق را به سيموئز میدهد و معتقد است اين وضعيت امنيت کاری مربی برزيلی را به مخاطره انداخته است.
ياوری به ايسنا گفت: «قلعهنويی مربی خوبی است که قصد دارد برنامهی خود را انجام دهد و در اين بين فردی که بتواند ارتباط مثبت را ميان سرمربی تيم ملی بزرگسالان و اميد برقرار سازد، نقش مهمی دارد.»
اما، سيموئز باور دارد در صورتی که بازيکنانش را در اختيار تيم ملی بزرگسالان قرار دهد آنها از برنامهها و طرح مورد نظرش فاصله گرفته و فضای تمرينی متفاوت سبب از ميان رفتن فرآيند مورد نظر اين مربی میشود.
ياوری در اين مورد نيز گفت: «طبيعی است که اين ارتباط ميان تيم ملی بزرگسالان با اميد، اميد با جوانان و جوانان با ردههای پايينتر وجود دارد. در دوران برانکو اين هماهنگی ميان سرمربی تيمهای بزرگسالان و اميد ايجاد شده بود که اکنون اين شرايط تغيير کرده و طرحهای سيموئز به خطر افتاده است.»
در مقابل فريدون معينی با سيموئز موافق نبوده و تاکيد می کند: «قرارداد سيموئز با تيم اميد است و در تمام جهان نيز تيم ملی اميد به تيم بزرگسالان بازيکن میدهد، در حال حاضر اولويت با تيم بزرگسالان و رقابتهای مقدماتی جام ملتهای آسيا است. بنابراين سيموئز بايد به تشخيص فدراسيون احترام بگذارد.»
وی در مورد قلعهنويی گفت: «او مربی جوان و مناسبی است، در هر صورت سياست ورزش کشور بر انتخاب مربی داخلی بوده و اين موضوعی است که سيموئز بايد آن را بپذيرد.»
داريوش مصطفوی باور دارد که میتواند اين سو تفاهم را برطرف سازد: «به زودی مشکلات سيموئز را برطرف و ترتيب نشست مشترک اين مربی برزيلی با قلعهنويی را میدهم.»
advertisement@gooya.com |
|
محمود ياوری نيز معتقد است رفتن سيموئز ضربهای برای فوتبال ايران بوده و تنها راه حل را وجود فردی میداند که بتواند اعتماد و تفاهم را ميان سرمربی تيم ملی بزرگسالان و تيم اميد حکمفرما سازد.
با اين حال فريدون معينی معتقد است که در نهايت اين مربی بايد از سياستهای فدراسيون تبعيت کرده و در صورتی که چنين تصميمی ندارد بايد فوتبال ايران را ترک کند.