ايران ورزشى ـ نهمين دوره مسابقه هاى قهرمانى فوتسال آسيا بعد از يك هفته تلاش ۱۶ تيم شركت كننده به پايان رسيد و ديروز، روز بيم و اميدها بود و البته تيم ايران قهرمان شد و جام را بالاى سر برد.
ورزشگاه شهردارى اوزاكاى ژاپن كه به علت معمارى منحصر به فرد زيرزمينى اش در جهان شهرت دارد در روز فينال پذيراى ۷۳۳۲ نفر بود كه اكثر آنها يكصدا ژاپن را تشويق مى كردند.
اين دوازدهمين ديدارى بود كه در اين ورزشگاه زيبا برگزار مى شد تا تكليف نهمين قهرمان فوتسال آسيا مشخص شود. يك سوى اين ميدان تيم ملى ژاپن قرار داشت كه با ۴۰ گل زده و ۸ گل خورده از ديدارهاى قبلى به اين مرحله راه يافته بود. ژاپن در ديدار اول در گروه A كه با تيم هاى تاجيكستان، هنگ كنگ و فيليپين همگروه بود موفق شد با نتيجه خيره كننده ۱۶ ـ صفر فيليپين را شكست دهد تا در همان گام اول نظر همگان را با عنوان قهرمان اين دوره به خود جلب كند. در ۲ بازى ديگر كه در اين گروه انجام شد ژاپن ابتدا با ۸ گل و بدون گل خورده هنگ كنگ را از پيش رو برداشت و سپس با نتيجه ۶ ـ ۲ تاجيكستان را برد تا با ۹ امتياز به عنوان تيم اول گروه به مرحله يك چهارم نهايى صعود كند.
در اين مرحله تيم ژاپن در يك بازى نفسگير مقابل تيم مدعى تايلند موفق شد اين تيم را با نتيجه ۹ـ۶ از پيش رو بردارد و به نيمه نهايى برسد. در نيمه نهايى تيم ژاپن كه به نظر مى رسيد در روند بازيها دچار خستگى و فرسودگى شده در يك بازى سخت مقابل قرقيزستان تنها به يك گل براى پيروزى بسنده كرد تا شروع توفانى اش همراه با يك نسيم به ديدار نهايى برسد.
در سوى ديگر تيم فوتسال ايران، سلطان فوتسال آسيا قرار داشت كه تا قبل از اين دوره از مسابقه ها ۷ بار جام را تصاحب كرده بود و نامش براى همه مصداق قهرمانى بود. تيم ايران در بازى اول خود كه در گروه D و با حضور لبنان، چين و مالزى صورت مى گرفت توانست با نتيجه نه چندان جالب ۸ ـ۴ لبنان را شكست دهد تا كارشناسان فوتسال باب انتقاد را به روى اين تيم بگشايند و تيم فوتسال ايران را استرس زده بخوانند البته از حق نبايد گذشت كه تيم فوتسال لبنان در اين دوره به عنوان يك پديده جديد در فوتسال آسيا ظاهر شد و بازيهاى خوبى هم انجام داد. در بازى دوم ايران با نتيجه پرگل ۱۵ ـ يك مالزى را مغلوب كرد. در بازى سوم مقابل چين با ۸ گل اين تيم را نيز از پيش رو برداشت و به يك چهارم راه يافت.
advertisement@gooya.com |
|
در ديدار اين دو حريف ايران، استراليا بود كه ايران با تكرار نتيجه مقابل چين و با ۸ گل اين تيم را نيز از پيش رو برداشت و به نيمه نهايى اين دوره از مسابقه ها صعود كرد. در بازى نيمه نهايى تيم ايران كه از استرس روز اول كاملاً فاصله گرفته بود در يك بازى خوب و حساب شده تيم پرقدرت ازبكستان را با نتيجه ۷ـ ۳ درهم كوبيد تا با ۴۶ گل زده و ۸ گل خورده در فينال رودرروى ژاپن بايستاد و حالا مى رسيم به فينال؛ آنجا كه ايران دوباره در فوتسال آسيا توفانى ظاهر شد. در بازى فينال اين تجربه و جوانى تيم ايران بود كه طبق آمار و ارقام هم شانس بيشترى براى قهرمانى داشت و در نهايت هم توانست با ۴ گل طاهرى، لطيفى، محمدى و شمسايى برابر تك گل ژاپن به پيروزى برسد و براى هشتمين بار قهرمان فوتسال آسيا شود و لقب سلطان فوتسال آسيا را پس بگيرد. در ديدار رده بندى هم تيم ازبكستان با نتيجه ۵ـ۳ قرقيزستان را شكست داد و موفق شد به مقام سومى دست يابد تا پرونده نهمين دوره مسابقه هاى فوتسال آسيا اوزاكاى ژاپن بسته شود.
تيم ايران در اين فينال هم نشان داد كه اگر كمى برنامه ريزى داشته باشد و اختلافات را كنار بگذارد، مى تواند حرف اول آسيا را بزند. حالا تصور كنيد كه اگر فوتسال ايران از امكانات ژاپن بهره مند باشد و در تورنمنت هاى بزرگى شركت كند و تيمش به شكلى حرفه اى اداره شود چه اتفاقى رخ مى دهد؟ اگر تيم ايران در اردوهاى خارجى شركت كند و تمام امكانات در اختيارش باشد آيا نمى تواند در سطح جهان دوباره شگفتى ساز شود؟