* کشتهشدن تقريبی ۳ خبرنگار در ماه
تهران- خبرگزاری کار ايران
ايلنا, گروه بينالملل: کميته حفاظت از روزنامهنگاران گزارش داد که در ماه به طور ميانگين تقريبا بيش از سه خبرنگار در سراسر جهان کشته میشوند.
رويترز گزارش داد: «کميته حفاظت از روزنامهنگاران(CPJ) در گزارشی اعلام کرد که تقريبا در ماه بيش از سه خبرنگار در سراسر جهان کشته میشوند و عراق خونينترين مکان برای فعاليت رسانهها است.»
در گزارش جديد کميته حفاظت از روزنامهنگاران(CPJ) آمده است: «۵۸۰ روزنامهنگار طی ۱۵ سال گذشته به خاطر انجام وظايف خود کشته شدند و دولتمردان و مقامات نظامی معتقدند که مسؤول کشتار آنان هستند. خونينترين مکان برای روزنامهنگاران طی ۱۵ سال گذشته کشور عراق بوده است و تاکنون ۷۸ روزنامهنگار در عراق کشتهشدند و الجزاير با ۶۰ تن، روسيه ۲۴ تن و کلمبيا با ۳۷ تن در رتبه های بعدی قرار دارند.»
در اين گزارش که در وبسايت کميته حفاظت از روزنامهنگاران(CPJ) منتشر شده، آمده است که از زمان آغاز سال جاری ميلادی، ۳۱ روزنامهنگار کشته شدهاند که ۲۰ تن از آنان در عراق مشغول فعاليت بودهاند. مرگ ۴۷ روزنامهنگار طی سال ۲۰۰۵ ميلادی تاييد شده است که ۲۲ تن از آنان در عراق برای پوشش جنگ، فعاليت میکردند. ۶۰ روزنامهنگار عراقی نيز از آغاز جنگ در عراق از مارس سال ۲۰۰۳ تاکنون کشته شدهاند.
بنابراين گزارش، از هر ۱۰ روزنامهنگار، ۷ تن به خاطر نوشتن گزارشهای انتقادی از دولت خود کشته شدهاند و دولت و مقامات نظامی، مسوول و مقصر مرگ ۲۷ درصد روزنامهنگاران طی ۱۵ سال گذشته هستند. همچنين گزارشگران مطبوعات بيشتر از کسانی که در بخشهای ديگر رسانهها مشغول به فعاليت هستند، با خطر مواجه هستند و اين در حالی است که در کشورهايی نظير فيليپين و هند، خبرنگاران راديو و گزارشگران تلويزيون از آسيبپذيرترند.
advertisement@gooya.com |
|
«جوئل سيمون» مدير اجرايی کميته حفاظت از روزنامهنگاران(CPJ) گفت: «روزنامهنگاری حرفه بسيار پرخطری است و روزنامهنگاران بايد از خطرات به خوبی مطلع باشند، به ويژه کسانی که در عراق مشغول فعاليت هستند.»
وی افزود: «خبرنگاران عراقی نسبت به ديگر روزنامهنگاران در سراسر جهان آسيبپذيرتر هستند.»